Mustafa İslamoğlu: Filistin er ya da geç özgür olacak

İSLAM ÜLKELERİ, 27 Kasım 2016 03:45

"Kudüs'e üçüncü gidişimdi. Bu gidişimde daha sakin bir Kudüs buldum. Gerginliğin en az olduğu ziyaretim bu ziyaretti. Bunda da tahmin ediyorum ki Türkiye'deki siyasal gelişmeler ve Türkiye ile İsrail arasındaki son dönemlerdeki ilişkilerin seyri etkili oldu...

Mustafa İslamoğlu: Filistin er ya da geç özgür olacak

Kudüs; etrafı mubarek kılınan şehir. Şehirler içerisindeki en gizemli ve insanlık tarihinin birikimini içerisinde tutan şehir... Peygamberler şehri; İbrahimi nefesin bir an olsun susmadığı ve Ömer gibi, Selahaddin gibi yiğitlerin kokusunu halen üzerinde tutan şehir... 

 
Kudüs; zulmün ve vahşetin gölgesinde kalan şehir... Mazlumların feryadının her ezan vaktinde yeniden yenilendiği, direnişin hiç bitmediği şehir... Siyonizmin ve emperyalizmin mazlumları yaktığı şehir... Ama Kudüs, zalimlerin devrileceği inkılabı bekleyen şehir...
 
İşte insanlığın tarihi dokusunun en belirgin olduğu bu topraklardan henüz yeni gelmiş olan Kudüs aşığı Mustafa İslamoğlu Hoca, Kudüs ziyareti sırasındaki izlenimlerini ve Kudüs'ün Müslümanlar için neden bu denli önemli olduğunu Hilalhaber'e anlattı. 
 
Defalarca Kudüs'e giden İslamoğlu Hoca, "Bu gidişimde daha sakin bir Kudüs karşıladı beni" diyerek orada yaşananları şu cümlelerle anlattı:
 
EN SAKİN KUDÜS ZİYARETİ
 
"Kudüs'e üçüncü gidişimdi. Bu gidişimde daha sakin bir Kudüs buldum. Gerginliğin en az olduğu ziyaretim bu ziyaretti. Bunda da tahmin ediyorum ki Türkiye'deki siyasal gelişmeler ve Türkiye ile İsrail arasındaki son dönemlerdeki ilişkilerin seyri etkili oldu...

Yine önceki gidişlerimde çok sıkı askeri tedbirler vardı. Mescid-i Aksa'nın kapıları siyonist askerlerle doluydu. Hatta kapılar kapalıydı ve açtırmak için sıraya giriyor ve üzeriniz aranıyordu. Bu gidişimizde bunların hiçbirini yaşamadık.
 
SİYONİSTLER KAFİLEDEN İKİ KİŞİYİ GERİ GÖNDERDİLER
 
Ama hepten de sorunsuz olmadı ziyaretimiz. Siyonist İsrail hükümeti kafilemizi 45 kişi ile sınırlandırmış. Dolayısıyla bizim kafilemiz 2 ayrı uçakla gitmek zorunda kaldı. Ve her iki kafilemizden de birer kişiyi hiçbir makul gerekçe olmaksızın aldılar. Geri gönderdiler arkadaşlarımızı ama eziyet falan uygulamadılar."
 
2009 yılında Gazze'ye giden Mustafa İslamoğlu Hoca, orada bambardıman altında Gazzelilere ilaç ve gıda desteğinde bulunmuş ve Gazzelilere bir de konuşma yapmıştı. Tam o konuşma sırasında siyonist İsrail uçaklarından tehdit dolu bildiriler atılmıştı... İslamoğlu Hoca o anda yaşananları şöyle özetliyor...


 
İSLAMOĞLU BOMBALARIN ALTINDA GAZZELİLERLE...
 
"Daha önce Gazze'ye gitmiştim. Gazze, Refah sınırında siyonist zalimlerin Gazze'yi hunharca bombaladıkları 2009 yılında; o ağır bombardıman sırasında gitmiştim. Yardımeli Derneği vasıtasıyla ilaç ve acil gıda ürünleri görütmüştük. Daha sonra Hürriyet konvoyu kapsamında bizim de konvoyumuz gitmişti. Biz de 20'ye yakın araç gönderdik. Bu konvoyla birlikte ben de Gazze'ye girdim ve orada Gazzelilere bir konuşma yapmıştım. Tam bu sırada siyonist İsrail uçaklarından tehdit bildirileri atılmıştı. "


 
Şiirlerinde yoğun bir şekilde Kudüs temasını ve aşkını işleyen İslamoğlu Hoca, Kudüs'ü "Ulaşılamayan sevgili" olarak tanımlıyor...
 
KUDÜS ULAŞILAMAYAN SEVGİLİ GİBİYDİ...
 
"Kudüs benim için ulaşılamayan bir sevgili gibiydi. Şiir yazdığım dönemlerde Kudüs ile ilgili duygularım sanki ulaşılamayan bir sevgiliye olan aşk gibiydi.
 
NUVEYBA ŞİİRİ NASIL DOĞDU?
 
 1989 yılında Kahire'den umreye gittim. Kara yoluyla gitiğim bu yolculuk çok zorluydu. Sina Çölü'nü aştım, Nuveyba Limanı'ndan Ürdün'ün Akabe Limanı'na gemi ile geçtim. İşte o yolculuk esnasında Nuveyba'dan esir Filistin sahillerini ve çok uzaktan Kudüs'ün silüetini seyrettim. İşte orada Nuveyba şiiri doğdu. Ve "Ne zaman öpmüştün ayağını Selahaddin'in" diye orada sormuştum. Nuveyba Limanı'nın ismi de öylece ölümsüzleşmişti. Hatta o şiir o kadar bereketli geldi ki daha sonra Türkiye'de gittiğim birçok yerde Nuveyba isimli kızlarla karşılaştım. Şimdi o kızların evlenip çoluk çocuk sahibi olmuşlarını görüyorum. Hatta bazen imazaya gediklerinde ismim Nuveyba dediklerinde imzayı durdurup yüzüne bakarak "Sen benim manevi kızım mısın?" diyorum. Evet hocam diyor. Biliyorum hikayesini; babası veya annesi okumuş Nuveyba şiirini ve kızının adını Nuveyba koymuş... Türkiye'de Nuveyba isimlerinin isim babası bu şiir olmuş oldu böylece. Şiir gerçekten dokunaklı bir şiir. Gemide gözyaşlarımı tutamadan, gözyaşlarımın şahitliği eşliğinde dudaklarımdan dökülmüştü o şiir. O şiir kağıda yazılmış bir şiir değil aksine irticalen söylenmiş bir şiir. Daha sonra yanımdaki bir talebemiz kağıda dökmüştür. Onun için o şiir söylenmiş bir şiirdir..."


 
Gazze'nin ve Filistin'in yaşadığı zulümlere de değinen İslamoğlu Hoca'ya göre Gazze'ye "Şehid Gazze" denilmeli. 
 
GAZZE'DE YAŞANAN ZULÜM
 
"Gazze esasen İsrail'in bile isteye vazgeçtiği br yerdi: Zira kutsal kitaplarında Gazze, kıyamet senaryolarının yaşanacağı yer olarak geçiyor. Dolayısıyla kıyamet senaryolarının gerçekleştiği yerden vazgemiş oldular. Yani Gazze onlar için kıyameti, kötülüğü, ilahi gazabı temsil ediyordu ve bu mekanı Araplara bırakmışlardı. Teolojik olarak Gazze'yi vermelerinin sebebi bu... 
 
ŞEHİD GAZZE
 
Ama Gazze, bizim için çok değerli bir yer. Yaklaşık 25-30 km uzunluğunda ve 10-15 genişliğinde dünyanın nüfus açısından en yoğun kara parçasıdır. Ve gerçekten Gazze, açık hapishanedir. Dünyanın yaşanan en zor yerlerinden biridir. Yıllardan beri vahşi bir ambargoya karşı direnmektedir Gazzeliler. Ve bu ambargo o kadar acımasız bir ambargodur ki bebeklerin süt tozundan, en temel gıda ihtiyaçlarına kadar uzanan bir ambargo. Hatta Gazze'de elektrik mazot santralleriyle üretilmektedir. Ve o santrallere bile yakıt vermemekte diretmektedir. Dolayısıyla Gazze bizim için direnişin adresi, ümmet için cihad eden bir mücahiddir. Yani galiba fertlerin şehadetinden söz edilebilir tarihin her alanında ama bir coğrafyanın şahitliğinden ve şehadetinden söz edilecekse şehid Gazze diye söz edilmelidir."


 
İslamoğlu Hoca, Gazzeli Müslümanların savaşın gölgesinde dahi ilkelerinden vazgeçmediğini "Gazzeli genç doktor" örneği ile veriyor. 
 
SAVAŞ GAZZELİLER İÇİN OKUL OLMUŞ
 
Ben Gazze'yi en zor zamanlarında gördüm. Bir tarafta bombalanırken şehir gece yarıları ilaç taşıyorduk orada. Gazze'den yaralı getiren bir ambulansın içinde genç Gazzeli bir doktora yanımızda götürdüğümüz parayı vermeye çalıştık. Fakat ne kadar uğraştık çalıştıksa da bu Filistinli genç doktor o parayı almadı. En sonunda araya başka bir Filistinliyi koyarak ikna ettik ve verdik. Biz gerçekten o zor ve kor günlerde Filistinli o doktorun bu ahlaki ilkelerine ve samimiyet ve sadakatine hayran olmuştuk. Daha sonra Gazze'ye ziyarete gittiğimde gördüm ki bu istisna değil. Hakikaten savaş, bir okul da olabiliyormuş. Savaş, Gazzeli kardeşlerimiz için bir okul olmuş. Bu anlamda Gazze'nin yeri farklı. 
 
KUDÜS, PEYGAMBERLERİMİZİN ŞEHRİDİR
 
Zaten Filistin coğrafyası ve özellikle Kudüs bizim için Peygamberler diyarıdır. Hz. İbrahim orda, Hz. İshak orda, Hz. Yakup orda, Hz. Süleyman orda, Hz. Sare orda... Dolayısıyla Kudüs, bir Peygamberler diyarı. Bu Peygamberlerin her bri de bizim Peygamberimiz... Biz Paygamberler arasında ayrım yapmamayı Kur'an'dan öğrendik. Bu anlamda Peygamberlerimizin diyarı Kudüs ve civarı... Aynı zamanda Kur'an'da Kudüs ve civarının mubarek kılındığı söylenir. Bereket sembolüdür.
 
KUDÜS, MAZLUMLAR COĞRAFYASIDIR
 
Aynı zamanda Kudüs, mazlumlar coğrafyasıdır. Zulme ve işgale uğramıştır. Malesef kendisi tarihinde kaç kere soykırıma uğramış olan Yahudiler, Gazze'de ve Filistin'de kendilerinin şikayetçi olduğu şeyi Araplara ve Filistinli'lere yapmışlardır. Şu anda da zulüm halen devam ediyor. Gittiğimde gördüm yerleşim yerlerinin inşaatları devam ediyordu ve yeni yerleşim yerlerinin de ilanları yapılıyordu."


 
Kudüs'te kaldığı süre boyunca izlenimlerini anlatan İslamoğlu Hoca, oradaki gençlerin gözlerindeki direniş ışığının halen sönmediğini söyledi...
 
FİLİSTİNLİLERİN DİRENİŞ RUHU...
 
"Biz oradayken Filistinli gençlerin gözlerinde hala direnişin ışığının olduğunu gördüm. Asla unutmamışlar, asla vazgeçmemişler... Yafa'da bir camiyi ziyaret ettik; camiye birtakım giriş çıkış saati uygulaması getirmişler. Nereden çıktı bu diye sorduğumuzda "Bu siyonistlerin işi" diye bağıra bağıra söyleyebiliyordu caminin imamı... Aynı zamanda biz Cuma Namazı'nı Mescid-i Aksa'da kıldık. Namaz çıkışında yine Müslüman gençlerin işgali protestoları devam ediyordu. 


"FİLİSTİN ER YA DA GEÇ ÖZGÜR OLACAK"
 
Filistinlilerin direnişi öyle destanlaşmış ki; orada bir hanımı gösterdiler bana. "Bu hanımın evine bilmem kaç milyon dolar verdiler ama evini yine de siyonistlere satmadı" demişlerdi. Bunlar hep birer kıssadır ve menkıbedir. Ve Filistinliler bu zor şartlarda da olsa menkıbelerini yazmaya devam ediyorlar. Ve benim inancım şu ki Filistin, er veya geç özgür olacak... Benim inancım şu ki o Filistinli gençlerin gözlerinde gördüğüm direniş ışığını hiçbir zulüm söndüremeyecek... Ve inşallah gelecekte Filistinlilerin o cehdi, o gayreti ve direniş ruhu zalimi er yada geç yenecek... "

Hilalhaber / Cuma Obuz

İSLAM ÜLKELERİ, 27 Kasım 2016 03:45

Yorumlar (0)

Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Kürecik Nato Radarı Sökülsün Feryadını Yükseltmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz (Davet)

Kürecik Nato Radarı Sökülsün Feryadını Yükseltmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz (Davet)

İmam Hamenei: Gazze Meselesinin Dünyanın Birinci Meselesi Olmaktan Çıkarılmasına İzin Verilmemelidir

İmam Hamenei: Gazze Meselesinin Dünyanın Birinci Meselesi Olmaktan Çıkarılmasına İzin Verilmemelidir

Hamas'tan Kudüs Şehidi Hasan Saklanan Hakkında Açıklama

Hamas'tan Kudüs Şehidi Hasan Saklanan Hakkında Açıklama

İslami Cihad Yetkilisi İhsan Ataya'dan Kritik Açıklamalar

İslami Cihad Yetkilisi İhsan Ataya'dan Kritik Açıklamalar

Kassam Tugaylarından Siyonist Askerlere Darbe

Kassam Tugaylarından Siyonist Askerlere Darbe

Abdulbari Atvan Amerika'daki Öğrencilerin Gazze'ye Verdikleri Desteği Değerlendirdi

Abdulbari Atvan Amerika'daki Öğrencilerin Gazze'ye Verdikleri Desteği Değerlendirdi

Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdulhadi: Refah'ta Herhangi Bir Saldırıya Karşılık Vereceğiz

Hamas'ın Lübnan Temsilcisi Ahmed Abdulhadi: Refah'ta Herhangi Bir Saldırıya Karşılık Vereceğiz

Seyyid Abdulmelik El Husi'den Önemli Açıklamalar

Seyyid Abdulmelik El Husi'den Önemli Açıklamalar

Filistinli Direniş Grupları: Refah'a Yönelik Saldırıya Karşı Koymaya Hazırız

Filistinli Direniş Grupları: Refah'a Yönelik Saldırıya Karşı Koymaya Hazırız

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde İran'ın Misillemesini Değerlendirdi

Kassam Tugayları Sözcüsü Ebu Ubeyde İran'ın Misillemesini Değerlendirdi

Op. Dr. Taner Kamacı Gazze İzlenimlerini Anlattı (Video)

Op. Dr. Taner Kamacı Gazze İzlenimlerini Anlattı (Video)

Hamas Lideri İsmail Haniye'den A Haber'e İran, Hizbullah ve Husiler Hakkında Önemli Açıklamalar (Video)

Hamas Lideri İsmail Haniye'den A Haber'e İran, Hizbullah ve Husiler Hakkında Önemli Açıklamalar (Video)

Malatya Halkı Kürecik Nato Radarının Sökülmesini İstiyor

Malatya Halkı Kürecik Nato Radarının Sökülmesini İstiyor

Irak İslami Direnişi'nden İşgalci İsrail'e Misilleme

Irak İslami Direnişi'nden İşgalci İsrail'e Misilleme

Hamas'tan Amerika'ya Kınama

Hamas'tan Amerika'ya Kınama

İran'ın Misillemesinde En Az 44 Siyonist Subay Öldürüldü

İran'ın Misillemesinde En Az 44 Siyonist Subay Öldürüldü

Kemal Kemahlı İran'ın Misilleme Operasyonunu ON4 TV'ye Değerlendirdi (Video)

Kemal Kemahlı İran'ın Misilleme Operasyonunu ON4 TV'ye Değerlendirdi (Video)

Le Figaro Gazetesi: İsrail'in Caydırıcılığı Yerle Bir Oldu

Le Figaro Gazetesi: İsrail'in Caydırıcılığı Yerle Bir Oldu

Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa: 'Türkiye Kürecik'i Kapatmamakla İsrail'e Destek Vermiştir'

Emekli Hava Kurmay Albay İhsan Sefa: 'Türkiye Kürecik'i Kapatmamakla İsrail'e Destek Vermiştir'

Alptekin Dursunoğlu İran'ın Misillemesini Değerlendirdi

Alptekin Dursunoğlu İran'ın Misillemesini Değerlendirdi

İran Siyonist İsrail'e Misillemede Bulundu

İran Siyonist İsrail'e Misillemede Bulundu

Hamas'tan Batı Şeria Halkına Çağrı

Hamas'tan Batı Şeria Halkına Çağrı

İsmail Haniye: İsrail Hamas'ı Yok Etmeyi Asla Başaramayacak

İsmail Haniye: İsrail Hamas'ı Yok Etmeyi Asla Başaramayacak

Akdeniz-Avrupa İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Çarpıcı Gazze Raporu

Akdeniz-Avrupa İnsan Hakları İzleme Örgütü'nden Çarpıcı Gazze Raporu

İmam Hamenei'den Siyonist Rejime Destek Veren İslam Ülkelerine Eleştiri

İmam Hamenei'den Siyonist Rejime Destek Veren İslam Ülkelerine Eleştiri

Seyyid Hasan Nasrallah Son Gelişmeleri Değerlendirdi (Video)

Seyyid Hasan Nasrallah Son Gelişmeleri Değerlendirdi (Video)

Gazze'de Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri

Gazze'de Dünya Kudüs Günü Etkinlikleri

Kudüs Günü Çok Sayıda Ülkede İhya Edildi

Kudüs Günü Çok Sayıda Ülkede İhya Edildi

Ankara'da Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Basın Açıklaması Düzenlendi (Video-Foto)

Ankara'da Dünya Kudüs Günü Münasebetiyle Basın Açıklaması Düzenlendi (Video-Foto)

Ebu Hamza'dan Dünya Kudüs Günü Çağrısı

Ebu Hamza'dan Dünya Kudüs Günü Çağrısı

İmam Hamenei: Siyonist Rejim Her Geçen Gün Daha da Zayıflayacak

İmam Hamenei: Siyonist Rejim Her Geçen Gün Daha da Zayıflayacak

Dünya Kudüs Günü'nde Tüm Türkiye'de Meydanları Dolduralım

Dünya Kudüs Günü'nde Tüm Türkiye'de Meydanları Dolduralım

Kassam Tugayları: General Zahidi Aksa Tufanında Önemli Bir Role Sahipti

Kassam Tugayları: General Zahidi Aksa Tufanında Önemli Bir Role Sahipti

Şehit General Muhammed Rıza Zahidi Kimdir?

Şehit General Muhammed Rıza Zahidi Kimdir?

Siyonist Rejim Ordusu Zor Durumda

Siyonist Rejim Ordusu Zor Durumda

Ziyad En-Nehale'den İran'a Teşekkür

Ziyad En-Nehale'den İran'a Teşekkür

Usame Hamdan'dan İran Açıklaması

Usame Hamdan'dan İran Açıklaması

Siyonist İsrail Ordusu Halep'e Saldırdı: 33 Şehit ve 100 Yaralı (Video)

Siyonist İsrail Ordusu Halep'e Saldırdı: 33 Şehit ve 100 Yaralı (Video)

İslami Cihad Heyetini Kabul Eden İmam Hamenei: Allah'ın İzniyle Gazze Halkının Nihai Zaferini Göreceksiniz

İslami Cihad Heyetini Kabul Eden İmam Hamenei: Allah'ın İzniyle Gazze Halkının Nihai Zaferini Göreceksiniz

İslami Cihad'tan Tahran Görüşmeleri Hakkında Önemli Açıklama

İslami Cihad'tan Tahran Görüşmeleri Hakkında Önemli Açıklama