Siyonist İsrail İle BAE Arasında Askeri İşbirliği
SİYONİST REJİM, 08 Aralık 2016 23:13İsrail’de yayın yapan YediothAhronoth gazetesi İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri arasında yürütülen işbirliğinin bir örneğini daha ortaya çıkardı.
İsrail’de yayın yapan YediothAhronoth gazetesi İsrail-Birleşik Arap Emirlikleri arasında yürütülen işbirliğinin bir örneğini daha ortaya çıkardı. Gazetenin yayınladığı raporda BAE’nin İsrail Deniz Kuvvetleri için savaş gemisi ürettiği, geminin parçalarının ise BAE’li ve Lübnanlı ortakları olan tersane şirketi Abu Dhabi MAR tarafından üretildiği ifade edildi.
İsrail ve Birleşik Arap Emirlikleri arasında üst düzey yapılan görüşmelerin yanı sıra bundan birkaç hafta önce Abu Dabi güvenlik sisteminin İsrailli bir şirket tarafından kurulmuş olduğu ortaya çıkmış ve bu durum karşılıklı işbirliğinin boyutlarına dair ipuçları vermişti.
İsrailli uzman AntoineShalhat, iki ülke arasındaki ilişkilerin özel ve stratejik bir boyutta olduğunu, BAE’nin savaş gemisi inşa etmesinin bu ilişkideki buzdağının görünen yüzü olduğunu belirtti.
İlişkilerin uzun zaman önce gizli bir şekilde başladığını, şimdilerde Ortadoğu’daki dengelerin değişmesi dolayısıyla açığa çıktığını ifade eden İsrailli uzman, Netenyahu’nun dediği gibi Ortadoğu’daki gelişmelerin Arap devletlerini İsrail’e yakınlaştırdığını ifade etti.
İsrail’in bu yakınlaşmadan memnun olduğunu, bu ilişkilerin İsrail’e büyük katkı sağladığını ifade eden Shalhat, Birleşik Arap Emirliklerinin de karşılıklı ilişkiden memnuniyet duyduğunu söyledi.
Konuyla ilgili değerlendirme yapan araştırmacı yazar Hamza Ebu Şeneb ise, iki ülke arasındaki ilişkilerin yalnızca şirketler seviyesinde olmadığını, bilakis resmi boyuta taşındığını, yalnızca Birleşik Arap Emirliklerinin bu hususta resmi açıklama yapmaktan kaçındığını belirtti. Bunun sebebinin Suud’u kızdırmak istememesi olduğunu belirten Hamza Ebu Şeneb, BAE’nin Filistin direnişine olan yaklaşımının da değiştiğini, BAE içerisinde direnişe yapılan her türlü desteğin engellendiğini ve destek veren kişilerin tutuklandığını ya da sınır dışı edildiğini söyledi.
Birleşik Arap Emirliklerinin tutumundaki bu değişimin gerekçesini Şeyh Zayid’in vefatının ardından oğullarının görevi devralması olarak açıklayan Ebu Şeneb, bu değişimde İsrailli yetkililerle ilişkisi olan ve BAE’ye yakınlığıyla tanınan Filistinli danışmanların da etkisinin olduğunu belirtti.
Ebu Şeneb, İsrail’in Arap devletleriyle kurduğu en küçük bir ilişkinin özelde Filistin davasını ve genel olarak tüm Filistin’i olumsuz etkileyeceğini söyleyerek sözlerini tamamladı.
İSLAMİANALİZ
SİYONİST REJİM, 08 Aralık 2016 23:13
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı