Mahmud Ez-Zehhar:''Direniş Rabbani Bir Emirdir''
HAMAS, 17 Aralık 2016 17:02İslamî Direniş Hareketi (Hamas)’ın 29. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Gazze’nin güney ve orta bölgelerinde düzenlediği etkinliklere on binlerce Gazze’li katılarak direnişe ve Hamas’a biatını yeniledi.
Rafah’ta düzenlenen etkinlikte halka hitap eden Hamas liderlerinden Mahmud Ez-Zehhar, denizinden nehrine kadar bütün Filistin’i kurtarmak için direniş seçeneğine bağlı olduklarını belirterek, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’tan Oslo Anlaşması’nı bozup direniş zeminli birliğe dönmesini istediklerini söyledi.
Hamas lideri Ez-Zehhar yaptığı konuşmada, “Filistin dağları kadar sağlam ve güçlü olan, zaman ve mekana bağlı olarak asla değişmeyen temel ilkelerimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum: Topraklarımız bütün Filistin’dir; kuzeyinden güneyine, denizinden nehrine kadar bütün topraklardır” dedi.
Ez-Zehhar, direnişin Rabbani bir emir olduğunu, dolayısıyla meşru olan bu hak için her türlü silah ve hazırlığı yapmaları gerektiğini hatırlatarak, bütün şekil ve yöntemleriyle direnişin Filistin halkının hakkı olduğunu, elindeki silahların da işgalci düşmana yönelik olmaya devam edeceğini ifade etti.
Rafah gibi Gazze’nin orta bölgesinde de on binler meydanlardaydı.
Direniş ahitlerini ve Hamas’a biatı yenilemek için gelen halka hitap eden Hamas liderlerinden Fethi Hammad, Fetih’ten Oslo Anlaşması’ndan vazgeçip Filistin halkının çıkarını esas almasını istedi.
Hammad yaptığı konuşmada, özgürlüğün sadece silahla olacağını, Hamas hareketinin de işgalciyi Filistin topraklarından çıkarmak için cihad ve direniş yolunu sürdüreceğini, toplanan halkın bu seçeneği tercih ettiğinin işareti olduğunu ve bunun düşmanı öfkelendirdiğini söyledi.
fiem
HAMAS, 17 Aralık 2016 17:02
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?