Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nden Katil İsrail'e Eleştiri(VİDEO)
, 06 Ocak 2017 11:20Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi İsrail mahkemesinin sergilediği tutumun işgal askerlerinin kasıtlı öldürmelerine kapı açtığına dikkat çekti.
Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi tarafından yapılan açıklamada, İsrail yargısının 24 Mart 2016 tarihinde Abdufettah Eş-Şerif isimli Filistinli genci öldüren İsrailli asker Elior Azaria'nın fiilini kasıtsız öldürme olarak nitelemesi adalet arayanlara, saldırıların hedef aldıklarına ve onların ailelerine, İsrail mahkemelerinin dürüst olamayacağı ve doğru hüküm verme konusunda hukuki ehliyete sahip olmadıkları mesajı verdiğini dile getirdi.
Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nin Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan basın açıklamasında mahkemenin, savunma avukatının Azaria'nın Şerif'i öldürme kastının olmadığına dair sözlerine göre hüküm verdiğine ve avukatın iddialarını geçerli sayarak askeri sadece kasıtsız öldürme suçlamasıyla yetindiğine dikkat çekildi. Açıklamada, Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi'nin derlediği fotoğrafların ve topladığı bilgilerin ise öldürme eyleminin tamamen kasıtlı olduğunu çok açık bir şekilde gözler önüne serdiği vurgulandı.
Gözlemevi, işgalci askerlere karşı bıçaklı eylem düzenlemeye kalkıştıkları iddia edilen 21 yaşındaki Filistinli genç Abdulfettah Eş-Şerif' ile 21 yaşındaki Remzi Kasravi'ye 24 Mart 2016 tarihinde El-Halil'in Tellu'r-Rumeyde bölgesinde işgalci askerlerin saldırması olayını etraflıca araştırmış ve işgalci askerin bu iki gencin üzerine en az on kurşun sıktığını, sonra her ikisini de yaralı olarak ortada bıraktıklarını, ardından bir askerin yaklaşıp Abdulfettah Eş-Şerif'in üzerine çok yakın mesafeden ateş ettiğini belgelemişti.
Ancak işgal mahkemesi verdiği hükümde ortaya konan belgeleri nazarı dikkate almayarak saldırıyı düzenleyen askerin avukatının hiçbir belgeye dayanmayan iddiasını esas aldı.
Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi İsrail mahkemesinin sergilediği tutumun işgal askerlerinin kasıtlı öldürmelerine kapı açtığına dikkat çekti.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?