Suriye’deki Filistinli Mültecilerin %95’i BM'nin Yardımlarıyla Yaşıyor
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Ocak 2017 17:02Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA), savaşın sürdüğü Suriye’deki Filistinli mültecilerden %95’inin UNRWA’nın yardımlarıyla geçindiklerini belirtti.
Konuyla ilgili bugün bir rapor yayınlayan UNRWA, Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle bir yere gidemeyen Filistinli mültecilerin geçim kaynaklarını kaybetmeleri nedeniyle büyük çoğunluğunun kurumun yaptığı yardımlarla yaşadığını ifade etti.
Savaş nedeniyle dışarı çıkamadıkları için mahsur kalan Filistinli mültecilerin ulaşılması zor noktalarda olduklarına dikkat çeken UNRWA, en son Mayıs 2016’da mültecilerden bir kısmının kaldığı Yermuk Mülteci Kampı’na yardım ulaştırabildiklerini kaydetti.
Rapora göre UNRWA’da kayıtlı 560 bin Filistinliden 450 bini hâlâ Suriye’de yaşıyor ve 430 bini UNRWA’nın gönderdiği yardımlarla geçiniyor.
Raporda ayrıca savaş nedeniyle 120 bin Filistinlinin ülkeden kaçtığı, 31 bininin Lübnan’a, 16 bininin Ürdün’e gittiği, 280 bin Filistinli mültecinin ise Suriye’de başka bölgelere kaçtıkları ifade edildi.
Suriye’de yaşanan savaş nedeniyle ciddi sıkıntılar çeken Filistinli mültecilere destek amacıyla UNRWA’nın 2017 yılı için acil yardım çağrısı yaptığını hatırlatan BM kuruluşu, Suriye, Lübnan ve Ürdün’deki mültecilere gereken acil yardım için 411 milyon dolara ihtiyaç duyduklarını, ancak bu şekilde mültecilerin eğitim, sağlık ve barınma ihtiyaçlarını karşılayabileceklerini kaydetti.
fiem
İSLAM ÜLKELERİ, 14 Ocak 2017 17:02
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?