Siyonist Güçlerin Şehit El-Hesi'nin Teknesini Bilerek Batırdığı Kesinleşti
, 19 Ocak 2017 10:39İnsan Hakları Bağımsız Heyeti ile Fetva ve Yasama Divanı'ndan uzmanların yürüttüğü soruşturma, Ocak ayı başında yaşanan balıkçı Muhammed El-Hesi'nin şehit olduğu olayda işgal güçlerinin Filistinli balıkçının teknesini kasıtlı olarak parçaladığını ortaya çıkardı.
Olay günü akşam saat 21:20'de yaşananların hatırlatıldığı raporda, şehit balıkçı El-Hesi'nin ahşaptan yapılma balıkçı teknesinde tek başına olduğu ve teknenin 11 mil uzaklıktan dahi görülebileceği bildirildi.
Balıkçı teknesinin sahilden 5,5 mil ve işgal rejimi karasuları sınırından 200 metre uzaklıkta olduğu belirtilen raporda, avlanma izni verilen bölgede bulunan tekneye işgal donanması hücumbotunun saat 21:15'te yaklaştığı, hiçbir uyarıda bulunmadan teknenin etrafında dönmeye başladığı, hücumbotun oluşturduğu dalgalar nedeniyle teknenin ışıklarının söndüğü, bu sırada hücumbotun doğrudan teknenin üzerine gelerek ahşaptan yapılma tekneyi paramparça ettiği kaydedildi.
Raporda, işgal hücumbotunun balıkçı teknesine kasıtlı olarak çarptığı ve tekneyi bilerek batırdığı ifade edildi.
Raporda ayrıca, olay yerinden 400 metre uzaklıkta avlanan Filistinli diğer balıkçıların balıkçı El-Hesi'yi denizde aradıkları fakat uzun süren aramalara rağmen cesedinin bulunamadığı, şehit balıkçının cesedinin de çarpmanın etkisiyle parçalanmış olabileceği belirtildi.
İnsan Hakları Bağımsız Heyeti ile Fetva ve Yasama Divanı, işgal güçlerinin Filistinli masum balıkçıyı şehit etmesini şiddetle kınadı.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar