Siyonist İşgal Güçleri Arama Bahanesiyle Esirleri Soğuk Havada Dışarı Çıkarıyor
, 21 Ocak 2017 18:59Filistin Esirleri Araştırma Merkezi Siyonist cezaevi idaresinin esirlere işkence etmede uzmanlaştığını, onların sıkıntılarını artıracak derecede kışın hücrelerine baskın yaptığını belirtti.
Merkez araştırmacılarından Riyad El-Eşkar yaptığı açıklamada, kışın yapılan baskın ve operasyonların büyük sıkıntılarla karşılaşan esirler için ağır işkence olduğunu hatırlatarak, işgal güçlerinin baskınlar için kasten kış mevsimini seçtiklerini, silahlı kişilerle barbar ve vahşi bir şekilde hücrelere aniden baskınlar yapıp esirleri dışarı çıkardıklarını ve soğuk havada saatlerce beklettiklerini ifade etti.
El-Eşkar, “İşgal güçleri ani yaptıkları baskılarda esirlerin kışlıklarını almadan, üstlerine bir şey giymeden dışarı çıkmalarını sağlıyor. Hatta bazen soğuk havada sadece gecelikleriyle dışarı çıkmak zorunda kalıyorlar. Saatlerce ve sabaha kadar soğukta bekletiliyorlar. Arama bitinceye kadar içeri alınmayan esirler şiddetli soğukta donma tehlikesi geçiriyorlar. Hedef ise belli. Esirlere baskı yapmak, onlara işkence etmek, özel eşyalarını kırmak” dedi.
El-Eşkar verdiği bilgide ayrıca, işgal güçlerinin yılbaşından beri 8 defa cezaevlerine baskın yaptığını hatırlatarak, işgal güçlerinin en son Nefha Cezaevi’nde 4’üncü bölümün 31’inci koğuşuna baskın düzenlediğini, soğuk havada esirleri dışarı çıkardığını, aramalar esnasında esirlere ait özel eşyaları, yatak ve yorganları parçaladığını söyledi.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması