AB'den Gasıp İsrail'e Kınama
SİYONİST REJİM, 02 Şubat 2017 13:50AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Mogherini, işgal rejimi İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında 3 bin konutun inşasına onay vermesine AB'nin şiddetle karşı çıktığını ve derin üzüntü duyduğunu açıkladı.
Mogherini, İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarında yasa dışı 3 bin konutun inşasına onay vermesinin ardından yazılı açıklama yaptı.
İsrail'in "yasa dışı" bir şekilde 22 Ocak’ta Doğu Kudüs'te 566 konut, 24 Ocak'ta Batı Şeria'da 2 bin 500 konut ve son olarak 1 Şubat'ta 3 bin konut inşasını duyurduğunu anımsatan Mogherini, İsrail'in uyguladığı yerleşim politikasının, iki devletli çözüm beklentisini zorlaştıran ve imkansız hale getirebilecek, çok kaygı verici bir yönelmeye işaret ettiğini belirtti.
BM Teşkilatı Sözcüsü Stafon Dojarik de dün yaptığı yazılı açıklamada siyonist İsrail rejiminin tek yanlı olarak yaptığı icraatların Güvenlik konseyi kararnameleri ve uluslararası kanunlara aykırı olduğunu bildirdi.
İşgal rejimi İsrail bakanlar kurulu bu hafta Batı Şeria'da 3 bin konutluk yeni bir sitenin daha ihşa edilmesini kabul etmişti.
BM Güvenlik konseyi daha önce kabul ettiği bir kararnameyle İsrail'in işgal altındaki Filistin topraklarındaki siteleşme çalışmalarının kanunsuz olduğunu bildirmişti.
ancak Seçim kampanyası döneminde İsrail'e tam destek veren Trump'ın başkanlık döneminin başlaması İsrail'e bu gibi kanunsuz icraatı yönünde bir cesaret vermiş bulunuyor.
parstoday
SİYONİST REJİM, 02 Şubat 2017 13:50
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?