Hamaslı Esirlerin Siyonist Rejim Zindanlarındaki Direnişi Devam Ediyor
HAMAS, 03 Şubat 2017 15:07Filistin Esir Araştırmaları Merkezi, Hamas’a mensup esirlerin işgal rejimi cezaevi idaresine taleplerinin kabul edilmesi, başka cezaevlerine nakil işlemleri ile tecrit cezalarının durdurulması şartıyla sükûnetin sağlanması için yeni bir fırsat verdiklerini belirtti.
Merkezin basın sözcüsü Emine Tavil konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Filistin Enformasyon Merkezine de ulaşan açıklamada Tavil “dün akşam yapılan görüşme çok gergin ve uzun geçti. Görüşmeye Hamas mensubu esirlerin oluşturduğu Yüksek Liderlik Heyetinden Mücahid El-Hur başkanlığında bir heyetle, cezaevi idaresiyle işgal istihbaratından birer yetkili katıldı. Görüşmede Hamas heyeti taleplerini tek tek sıraladı. Özel güçlerin hücre baskınlarına son vermelerini, Hamas mensubu esirlerin oluşturduğu Yüksek Liderlik Heyeti Başkanı Muhammed Arman ve esir Abdunnasır İsa’nın tecrit odasından çıkarılıp bir hafta içinde eski cezaevlerine nakledilmelerini, Nefha ve En-Nakab’ta meydana gelen olayların ardından başka yerlere nakledilen esirlerin de geri getirilmelerini istedi” dedi.
Tavil, işgal rejimi cezaevi idaresinin meydana gelen bıçaklama eylemlerinde altı saat boyunca olaylara hakim olamadığını hatırlatarak, benzer olayların tekrarlanmasından korkan cezaevi idaresinin sükûnet için esirlerden yardım istediğini ifade etti.
Diğer taraftan Siyonist subaya bıçakla saldıran esirin diğer asker ve subayların saldırması sonucu yaralandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.
Cezaevlerine baskın düzenleyen işgal güçleriyle özel kuvvetler birçok esiri tartakladılar. Bazılarını tecrit odalarına alırken, bazılarını da başka cezaevlerine naklettiler. Bazı koğuşların elektriklerini kesen cezaevi idaresi bazı esirleri hücrelere kapattılar.
fiem
HAMAS, 03 Şubat 2017 15:07
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması