Yurt Dışındaki Filistinli Âlimlerin İstanbul Toplantısına Mehmet Görmez de Katıldı
, 03 Şubat 2017 06:17Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyetinin bugün İstanbul’da düzenlediği 3’cü toplantıya Arap ve İslam ülkelerinden geniş bir katılım oldu.
İki günlük toplantıda âlimler Filistin davası, geldiği nokta, Kudüs şehrinin karşı karşıya olduğu durum gibi konular ele alınacak.
Toplantıda Yurt Dışındaki Filistinli Âlimler Heyeti Başkanı Abdulğani Et-Temimi adına yapılan açıklamada “Heyet, Filistin davasının İslamiliğini ortaya koymak için çalışmakta, Filistin meselesinin şer’i yönüne katkı sağlama çabası göstermekte, ümmetin yaşadığı sorunların çözümü konusunda âlimlerin rollerini etkinleştirmek istemekte, Filistin davası için ümmeti ve dünyanın özgür insanlarını bir araya getirip işgali ve zulmü reddetmelerini sağlamaya çalışmaktadır” denildi.
Kendisi hasta olduğu için adına okunan mesajda Et-Temimi, heyetin direniş ve özgürlük projesini desteklemek, Filistin halkının sabit hakkını vurgulamak, Filistin halkının içerde ve dışarıda birliğini sağlamak, dışarıdaki Filistinlilerin topraklarına bağlılıklarını sağlamak, Kudüs, Mescidi Aksa ve Evkafları koruma çabalarını desteklemek, Siyonist işgalcinin bölgede yaptığı kirli planları deşifre etmek için çalıştığını söyledi.
Konferansta Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de bir konuşma yaptı.
Mehmet Görmez yaptığı konuşmada, “Bu toplantının Balfour Deklarasyonu’ndan 100 yıl sonra ona karşı bir ‘İstanbul Deklarasyonu’ niteliğinde olmasını dilerim” dedi.
Görmez konuşmasında “İki yıl önce Kudüs’e ve Filistin’e yaptığım ziyaret sırasında Filistin halkının Mescidi Aksa’yı koruma görevini nasıl bir cesaret, onur, izzet ve sorumlulukla sürdürdüğüne tanık oldum. Filistin’in maruz kaldığı acı, kelimelerle anlatılamayacak kadar büyük. Filistin’in maruz kaldığı yıkım, ölüm ve saldırılar, Bağdat’ın Moğollar elindeki halini de geçti. Ve bu durum hâlâ sürüyor. Yahudi yerleşim birimleri hâlâ etrafını sarıyor” ifadelerini kullandı.
Filistinli Âlimler Heyetinin düzenlediği konferans, birçok Arap ve İslam ülkesinden seçkim katılımcının iştirakiyle iki gün devam edecek.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması