Hüda Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'ndan Hükümete İsrail Eleştirisi
İSLAM ÜLKELERİ, 09 Şubat 2017 16:19Terör rejimi İsrail'in geçtiğimiz günlerde Gazze'ye düzenlediği hava saldırısına tepki gösteren HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, İslam ülkelerinin saldırılar karşısındaki pasifliğin eleştirerek, artık suni ihtilafların bir kenara konarak Kudüs etrafında birleşilmesinin elzem hale geldiğini belirtti.
Siyonist rejimin son zamanlarda işgal ettiği Filistin’e yönelik saldırılarını artırması hakkında açıklamalarda bulunan Zekeriya Yapıcıoğlu, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Trump'ın ABD başkanı seçilmesinden bu yana Filistin ve Kudüs ile ilgili beyanatlarından da cesaret alan siyonist yönetim, Filistinli Müslüman halkın evlerini yıkarak o evlerin yerine her gün işgalci siyonistler için yeni yerleşim yerleri inşa etmektedir. Filistin'de Müslüman varlığını sona erdirme amacı taşıyan bu şeytani çalışmalar karşısında İslam âlemi maalesef sözlü kınamalarla görüntüyü kurtarma çabası dışında bir şey yapmamaktadır."
"Nabi Avcı'nın saldırılara ilişkin sarf ettiği talihsiz sözleri hiçbir şekilde ciddiyetle bağdaşmamaktadır"
Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın Tel Aviv'de olduğu sırada saldırıların gerçekleşmesi ve ardından Avcı'nın yapmış olduğu açıklamaları eleştiren Yapıcıoğlu, "Geçtiğimiz gün, siyonist işgal rejimi ile tamamen kesilmesi gereken ilişkileri normalleştirme adına Kültür Bakanı israile resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. Kültür Bakanı Nabi Avcı’nın Tel Aviv'de bulunduğu sırada siyonist rejimin işgal parlamentosunda Filistin topraklarına el koymayı 'yasal' hale getiren bir karar alındı. Siyonist terör şebekesi bir yandan da Gazze'ye havadan, karadan ve denizden saldırılar düzenleyerek İslam ülkeleriyle 'ilişkilerin normalleşmesi'ni nasıl kullanacağını bir kez daha gösterdi. Ayrıca siyonist terör örgütüyle ilişkileri normalleştirme ve resmi ziyaret başlı başına ciddi bir sorunken, Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'nın orada bulunduğu sırada saldırılara ilişkin sarf ettiği talihsiz sözleri, hiçbir şekilde ciddiyetle bağdaşmamaktadır." ifadelerini kullandı.
Yapıcıoğlu, "İşgal parlamentosunun hukuki hiçbir değeri bulunmayan kararının, adına 'yüksek mahkeme' dedikleri başka bir siyonist kurum tarafından geri çevrilmesine bel bağlamak acizliğin itirafıdır. İslam ülkelerinin birbirleriyle uğraşmaları ve Filistin’e yönelik saldırıları kınamakla yetinmeleri devam ettikçe terör şebekesinin bu pervasızlığı ve küstahça tutumu da sürecektir." dedi.
"İslam ülkelerinin sessizliği siyonist saldırıların artarak devam edeceğini göstermektedir"
İslam ülkelerinin suni ihtilafları bir kenara koyarak Kudüs etrafında birleşilmesinin elzem hale geldiğini belirten Yapıcıoğlu, son olarak şunları ifade etti:
"Türkiye başta olmak üzere İslam ülkelerinin saldırılar karşısında sessiz kalması; siyasi, askeri ve ticari anlamda bu saldırılara herhangi bir karşılık vermemesi, siyonist saldırıların daha da artarak devam edeceğini göstermektedir. Yaklaşan tehlike karşısında İslam ülkelerinin aralarındaki suni ihtilafları bir kenara koyarak saflarını Kudüs etrafında birleştirmeleri elzem hale gelmiştir." (Mustafa Kaynak - İLKHA)
Kaynak: https://www.ilkha.com/haber/49370/suni-ihtilaflar-bir-kenara-konarak-kudus-etrafinda-birlesilmelidir
İSLAM ÜLKELERİ, 09 Şubat 2017 16:19
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?