Halid Meşal Siyonist İsrail'i Uyardı
HAMAS, 15 Şubat 2017 14:24İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, işgal rejimini Gazze Şeridi'ne yeni bir savaş açmaması yönünde uyardı.
Meşal, Ez-Zeytune Merkezi'nin bugün (15 Şubat Çarşamba) Türkiye'de düzenlediği "Filistin Davası: 2016'nın Stratejik Değerlendirmesi ve 2017'nin Stratejik Tahmini" konulu konferansa telekonferansla katılarak yaptığı konuşmada, "Düşman bizi savaşla tehdit ediyor. Biz de diyoruz ki, tek seçeneğimiz direnmek ve sonuna kadar savaşmak" dedi.
Meşal, Filistin halkının uygun olan ve olmayan şartlarda, müttefiki varken ve yokken direnişi tecrübe ettiğini belirterek, Hamas'ın Filistin direnişine yeniden itibar kazandırdığını ifade etti.
Hamas'ın ümmetin ilgisini Filistin davasına ve Kudüs'e çekmeyi başardığını kaydeden Meşal, hareket içi demokrasiyi yerleştirmesinin de Hamas'ın artıları arasına yazılacağını söyledi.
Hamas'ın kurulduğu günden bu yana sabitelerinden taviz vermediğini hatırlatan Meşal, "Hamas, Ortadoğu Dörtlüsü'nün şartlarını kabul etseydi tüm başkentlerin kapıları kendisine açılırdı" dedi.
Bölünmüşlük haline son verecek şekilde Filistin evinin yeniden düzenlenmesi çağrısında bulunan Meşal, işgal rejimiyle mücadele için ortak bir strateji belirlenmesinin zorunlu olduğunu dile getirdi.
Meşal, Filistin milli mücadelesinin edindiği tecrübelere de değinerek, işgal altındaki toprakların bir kısmının, Gazze Şeridi'nin işgalden kurtarıldığını ve savaşın işgal rejiminin içlerine taşındığını söyledi.
FİEM
HAMAS, 15 Şubat 2017 14:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?