''Siyonist Güçler 2007'den Bu Yana Filistinli 5 Balıkçıyı Şehit Etti''
, 22 Şubat 2017 14:54İnsan hakları örgütlerinin raporlarına göre, işgal güçleri 2007 yılından bu yana Filistinli 5 balıkçıyı şehit etti, 107 balıkçıyı yaralandı ve yüzlercesini de gözaltına aldı.
El-Mizan İnsan Hakları Merkezi dün (21 Şubat Salı) konuyla ilgili yayınladığı ve Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal rejiminin 2007'de Gazze Şeridi'ni düşman ilan etmesinden bu yana balıkçılara yönelik ihlallerin arttığını ifade etti.
Bildiride, o tarihten bu yana işgal güçlerince Filistinli 5 balıkçının şehit edildiği, 107 balıkçının yaralandığı, 547 balıkçının gözaltına alındığı ve 181 balıkçı teknesine el konulduğu belirtildi.
El-Mizan İnsan Hakları Merkezi, işgal güçlerinin son ihlalini dün sabah gerçekleştirerek Beytlahiya kentinin kuzeybatısındaki El-Vaha bölgesi açıklarında kuşattığı 5 balıkçıyı gözaltına aldığını ve teknelerine el koyduğunu bildirdi.
Filistinli balıkçıların 9 Ekim 2000'den bu yana baskılara maruz kaldıklarını ve avlanma mesafelerinin kısıtlandığını kaydeden El-Mizan Merkezi, 1993'te imzalanan Oslo Anlaşması'nda Filistinli balıkçıların 20 mile kadar açılmalarına izin verilirken bu mesafenin önce 12 mile ve daha sonra 6 mile düşürüldüğünü, bazı zamanlar 3 mile kadar düşürüldüğünü açıkladı.
Bildiride, işgal güçlerinin Filistinli balıkçıları avlanma izni verilen bölgede dahi hedef aldığı, taciz ateşi açtığı, balıkçıları gözaltına aldığı, teknelerine ve av malzemelerine el koyduğu ifade edildi.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?