Hamas ve İslami Cihad: Siyonist Rejim Devlet Denetçisinin Raporu İşgal Ordusunun Yenilgisini İtiraf Ediyor
HAMAS, 01 Mart 2017 13:24Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, uzun yıllar işgal ordusunun yenilmez olduğu propagandasının yapıldığını fakat Filistin halkının ve direnişinin işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ifade etti.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) ve İslami Cihad, işgal rejimi devlet denetçisi ve ombudsmanı Joseph Shapira’nın raporunun Filistin halkının ve direnişinin işgal rejimini yenebileceğini ispat ettiğini ve raporun 2014’te Gazze Şeridi’ne açılan savaşın başarısız olduğunun itirafı niteliğinde olduğunu söyledi.
Hamas sözcülerinden Hazım Kasım, uzun yıllar işgal ordusunun yenilmez olduğu propagandasının yapıldığını fakat Filistin halkının ve direnişinin işgal rejiminin yenilebileceğini gösterdiğini ifade etti.
2014 yılındaki savaşta Gazze halkının işgal ordusuna karşı büyük bir direniş ortaya koyduğunu belirten Kasım, başta silahlı direniş olmak üzere sadece direniş seçeneğinin Filistin halkını koruyabileceğini ve haklarını geri alabileceğini bildirdi.
İslami Cihad sözcüsü Davud Şihab ise raporun, işgal rejiminin 2014'te Gazze'ye yönelik saldırılarında başarısız olduğunun kabulü olduğunu söyledi.
Şihab, raporun yankıları ile İsrailli partiler arasındaki çekişmelerden Filistin halkına vazife çıkarılmaması konusunda uyarıda bulundu ve Filistin direniş güçlerinin herhangi bir saldırıyla mücadele için hazırlandığını belirtti.
İşgal rejimi devlet denetçisi ve ombudsmanı Shapira, işgal ordusunun 2014'te Gazze'ye düzenlediği ve 2 bin 158 Filistinlinin hayatını kaybettiği, 11 binden fazla kişinin yaralandığı saldırıya ilişkin raporunda, işgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, eski savaş bakanı Moşe Yaalon, eski genelkurmay başkanı Beni Gantz ile diğer askeri yetkilileri yeterince hazırlık yapmadan saldırıyı başlatmak ve Hamas'ın kazdığı tünellerle ilgili istihbarat raporlarını gizlemekle suçlamıştı.
fiem
HAMAS, 01 Mart 2017 13:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması