Filistin Devlet Başkanlığı Siyonist Rejimin 'Milli Fon' Kararına Tepki Gösterdi
, 17 Mart 2017 02:06Filistin Devlet Başkanlığı, İsrail yönetiminin Filistin Milli Fonu'nu terör örgütleri listesine almasını kınadı.
Filistin resmi haber ajansında (WAFA) yayımlanan Başkanlık açıklamasında, İsrail'in attığı adım Oslo Anlaşmasının ihlali olarak nitelendirildi.
Açıklamada, Filistin Milli Fonu'nun uluslararası denetim ve şeffaflık ölçütlerine göre ve imzalanan anlaşmalar çerçevesinde görevini yürüten bir kuruluş olduğu vurgulandı.
Söz konusu kararın ABD Başkanı Donald Trump'un özel temsilcisinin barışa katkı sunacak bir ortam oluşturmak için bölgede olduğu bir dönemde alındığına dikkat çekilerek, bunun İsrail'in "ABD'nin çabalarını sabote etmek için başlattığı hafife alınmayacak bir girişim" olduğu ifade edildi.
Filistin Devlet Başkanlığı açıklamasında, "Bu kararı reddediyoruz. İsrail tarafının bu karardan vazgeçmesini istiyoruz. Söz konusu olay İsrail ile olan hukuki ilişkiler ve anlaşmaların temeline bomba koyacaktır." ifadeleri kullanılarak, tüm ülkelere söz konusu kararı reddetme çağrısı yapıldı.
İsrail Savunma Bakanı Avigdor Liberman'ın dün Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Filistin Milli Fonu'nun "terör örgütleri listesi"ne dahil edilmesi yönünde karar aldığı bildirilmişti.
Liberman, söz konusu kurumun, "İsrail aleyhinde terör faaliyetlerinden sorumlu kesimlere devamlı destek sağladığını" öne sürerek, fonun mal varlığına el konulmasına ilişkin de bir karar alınabileceğini ifade etmişti.
FKÖ tüzüğüne göre, 1964'te kurulan Filistin Milli Fonu, örgüte ait tüm mali konulardan sorumlu tek kurum niteliğini taşıyor.
dunyabulteni
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı