Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh Muhammed Selim: Kudüs Müslümanlarındır
MESCİD-İ AKSA, 17 Mart 2017 14:45Siyonist işgal güçlerinin engellemelerine ve kısıtlayıcı uygulamalarına rağmen bugün binlerce Filistinli Cuma namazı için Mescidi Aksa’ya akın etti.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, işgal güçlerinin sabah saatlerinden itibaren girişleri tuttuklarını belirterek, camiye gelenlerin kimliklerini kontrol edip üst araması yaptıklarını ifade etti.
Cuma hutbesini veren Mescidi Aksa hatibi Şeyh Muhammed Selim, işgal rejiminin Filistinlilere karşı baskılarını sürdürdüğü bu süreçte Filistin evinin içini düzenlemeye davet etti.
Şeyh Salih verdiği hutbede, işgal rejiminden büyük baskı ve zulüm gören Filistin evinin siyasi, sosyal ve eğitim açısından düzenlenme ihtiyacı hissettiğini belirterek, birlik olmanın, tarihi ve dini ilkelere yapışmanın önemli olduğunu söyledi.
Kudüs’ün İslam toprağı olduğunu, Mescidi Aksa’da da sadece Müslümanların hakkı olduğunu hatırlatan Şeyh Salim, Allah’ın Kur’an’da buraya mescit ismini verdiğini ve bu topraklarda hiçbir Yahudi olmazken buranın Müslümanlar için mescit olarak inşa edilmesini emrettiğini ifade etti.
Şeyh Salim, Mescidi Aksa ve Kudüs’ün dini ve tarihi ilkelerden olduğunu, bu ilkelere zarar verilmesine asla izin vermeyeceklerini hatırlattı.
İşgal rejiminin ezanı yasaklamasına da değinen Şeyh Selim “Ezan İslam şiarlarından ve dinin farzlarından biridir. Müslümanların Allah’a ibadet için bunu izhar etmeleri, okumaları ve diri tutmaları gerekir. Ezan sadece şeytanları rahatsız eder ve korkutur. Mümini ise ne rahatsız eder ne de korkutur. Müslümanları sadece dalalet, batıl, kötülük ve şer rahatsız eder. Bunların yok olmasını hep umut ederler” dedi.
İşgalcinin Mescidi Aksa işlerine karşımasını reddettiklerini belirten Aksa hatibi, işgalcinin günlük baskılarına razı olmadıklarını söyledi.
fiem
MESCİD-İ AKSA, 17 Mart 2017 14:45
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?