Seyyid Hasan Nasrallah'ın Tehdidi Siyonist Yetkililerin Kimyasını Bozdu
HİZBULLAH, 23 Mart 2017 22:12İsrail, Hizbullah’la yaşanacak muhtemel bir savaşa hazırlık olmak üzere Lübnan sınırındaki yüz binlerce kişinin tahliyesi için plan hazırladığını açıkladı.
Rusya el-Youm’un Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı haberine göre İsrailli üst düzey bir askeri yetkili, Hizbullah’la yaşanacak muhtemel bir savaşta Lübnan sınırına yakın bölgelerden tahliye edilecek kişi sayısının çeyrek milyonu bulabileceğini söyledi.
İsrailli yetkili, daha önce beldelerin tahliye edilmesini düşünmediklerini; ancak şimdi yüz binlerce kişiyi tahliye etmek zorunda kalacaklarını anladıklarını belirtti.
Söz konusu bölgelerdeki nüfusun yaklaşık bir milyon olduğunu ve bunların tamamının tahliyesi mümkün olmadığını belirten İsrailli yetkili, bununla birlikte yüz binlerce kişinin tahliye edilebileceğini ifade ederek tahliye planının sebebini Hizbullah’ın artan teknolojik kabiliyetleri ve Suriye’de yeni savaş tecrübesi kazanması ile açıkladı.
Bölgede büyük değişimler yaşandığını belirten İsrailli askeri yetkili, İsrail ordusunun artık ordulara karşı değil, silahlı gruplara karşı savaş hazırlığı yaptığını vurguladı ve kuzeyden tahliye edilecek İsrailli mültecilerin Kudüs, Eilat ve Batı Şeria’daki otellere ve okullara yerleştirilmesinin planlandığını söyledi.
Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, İsrail’in Lübnan’a karşı yeni bir savaş başlatması halinde savaşın Lübnan topraklarında değil İsrail işgali altındaki bölgelerde yaşanacağını açıklamıştı.
Hizbullah’ın İsrail karşısında bir caydırıcılık dengesi yarattığını hatırlatan Nasrullah, yeni bir savaş halinde geçmişte olduğu gibi artık sadece Lübnanlıların değil İsraillilerin de mülteci durumuna düşeceğini söylemiş ve Hayfa’daki amonyak tesisleri ile Dimona’daki nükleer tesisin Hizbullah’ın füze menzili içerisinde yer aldığına dikkat çekmişti.
Kaynak : YDH
HİZBULLAH, 23 Mart 2017 22:12
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması