Suriye, Siyonist İsrail'e Tampon Bölge Kurma Fırsatı Verecek Mi?
İSLAM ÜLKELERİ, 24 Mart 2017 15:09Batı Asya konuları uzmanı, Siyonist Rejim savaş uçağının düşürülmesinin Suriye’de tampon bölge oluşturarak hava saldırıları ve istedikleri askeri merkezi desteklemek için ortam oluşturmak isteyenlere bir mesaj olduğunu söyledi.
Batı Asya konuları uzmanı Seyyid Rıza Sadr’ül Hüseyin Tesnim Habere verdiği röportajda, İsrail savaş uçağının Suriye hava sahasını ihlal etmesinin ardından Suriye Ordusu tarafından düşürülmesi hakkında, bu uçağın düşürülmesinin Suriye’de tampon bölge oluşturmak isteyenlere bir mesaj olduğuna değinerek şunları söyledi: ‘ Siyonist rejimin işgalci savaş uçakları 6 yıl boyunca Suriye topraklarında gerçekleştirdikleri vahşi saldırılarla en şiddetli terör ve güvensizlik ortamının oluşmasına neden oldular ve bu ülkeye karşı düşmanca operasyonlar gerçekleştirdiler.
Bu durum Siyonist Rejimin hava gücü dikkate alınarak, direniş güçleri arasında acaba bu işgalci uçaklarla mücadele edilebilir mi sorusunu gündeme getirdi. Siyonist rejim savaş uçağının Suriye topraklarına yaptığı son işgalin ardından, işgalci uçaklardan biri zarar gördü ve diğeri de düşürüldü. Aslında bu olay Suriye Ordusu hava savunmasında önemli bir gelişme sayılmaktadır. Çünkü Siyonist Rejim Ordusu 6 yıl boyunca ne zaman istediyse Suriye savunma alanına saldırmıştır.
Siyonist Rejim Hizbullah’ın mevzilerine saldıracağını iddia ediyor. Bu Rejim kendisini haklı görüyor. Ama bu doğru değildir. Bu bağlamada savunma ve siyasi alanda Suriye’nin Halep’in kurtarılmasından önceki ve sonraki dönemlerinin birbirinden farklı olduğu dikkate alındığında, Siyonist rejim uçaklarının Suriye hava savunma sistemi tarafından düşürülmesi, Suriye’nin savunma gücünde önemli bir gelişme sayılmaktadır.
Siyonist Rejim artık gece gündüz ne zaman isterse Suriye’nin çeşitli bölgelerine saldıramaz. Şu nokta çok önemlidir; Suriye hava savunma sistemi geçen 6 yıl boyunca bu sistemde yaşanan önemli sorunlar nedeniyle onarılamamıştı ama yaşanan bu önemli gelişme ile birlikte Suriye hem teröristler karşısındaki askeri gücünü hem de savunma gücünü arttırdı.’
Batı Asya konuları uzmanı bahsedilen konunun iki mesajı olduğunu belirterek şunları söyledi: ‘Suriye hava savunma sisteminin gücünün artması ilk mesajdır ve ikinci mesaj da Siyonist Rejim ile hava alanında da mücadele edilebileceğidir. Bu, Siyonist Rejim için çok açık bir mesajdır ve İran İslam Cumhuriyeti merkezli direniş cephesi her durumda saldırılabilecek bir nokta değildir. Yani Siyonist rejimin üst düzey komutanları kesinlikle, Suriye siyasi sistemi kriz içerisinde olduğu bir döneminde bile Siyonist Rejimin işgalci uçakları ile mücadele edebilirken, İran İslam Cumhuriyetinin tüm yönleriyle kapsamlı bir hazırlığa sahip olarak bu konuda daha iyi bir güce sahip olduğu mesajını almışlardır.
Siyonist Rejim her zaman ve her koşulda İran İslam Cumhuriyeti menfaatlerine saldırabileceğini iddia edecek bir durumda değildir. Bu önemli olay Suriye’de tampon bölge oluşturarak hava işgalleri ve istedikleri askeri merkezi desteklemek için ortam oluşturmak isteyenlere açık bir mesajdır.’
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 24 Mart 2017 15:09
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması