Hamas, Mazin Fukaha'nın Şehit Edilmesinden Siyonist İşgalcileri Sorumlu Tuttu
HAMAS, 25 Mart 2017 15:05Hamas hareketi, İzzeddin El-Kassam Tugayları komutanlarından Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden tamamen siyonist işgal rejimini ve onun işbirlikçilerini sorumlu tuttu.
Hamas, dün (24 Mart Cuma) gece geç vakitlerde Mazin Fukaha'nın şehit edilmesiyle ilgili Filistin Enformasyon Merkezi'ne de ulaşan bir taziye mesajı yayınladı ve Fukaha’nın İzzettin El-Kassam Tugayları’nın Batı Yaka bölgesindeki kahraman komutanlarından ve Filistin halkının mücahitlerinden biri olduğunu, Özgürlerin Vefası takas anlaşmasında özgürlüğüne kavuştuğunu vurguladı.
Açıklamada şehitlerin kanlarının zayi olmayacağına ve Hamas'ın bu tür cinayetler karşısında nasıl bir tavır takınacağını bildiğine dikkat çekildi.
Hamas'ın siyasi liderlerinden Halil El-Hayye de cinayetle ilgili açıklamasında şöyle konuştu: "Şehit Fukaha'nın kimseyle bir husumeti yoktu. Güvenlik teşkilatı cinayet hakkında acil soruşturma başlatmıştır. Ancak bu cinayetten istifade eden tek taraf siyonist işgal rejimidir."
Filistin Esir Kulübü de olayla ilgili açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Özgürleştirilmiş eski esirlerden ve Batı Yaka'dan Gazze'ye sürgün edilenlerden olan Mazin Fukaha'nın şehit edilmesinden istifade eden tek taraf esirlerin ve özgürleştirilenlerin davasıyla ilgilenen ulusal hareketin mücadelecilerinin izlerini takip etmeye devam eden siyonist işgal rejimidir. Bu cinayet aynı zamanda işgal rejiminin özgürleştirilmiş eski esirlerin aleyhine tansiyonu yükselttiği ve bazı ülkelerden onları yeniden tutuklamalarını istediği bir zamana denk gelmektedir."
fiem
HAMAS, 25 Mart 2017 15:05
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?