Mescid-i Aksa Hatibi Şeyh İkrime Sabri: Mescidi Aksa Pazarlık Konusu Yapılamaz
MESCİD-İ AKSA, 31 Mart 2017 15:07Mescidi Aksa hatibi Şeyh İkrime Sabri, Mescidi Aksa’nın pazarlık konusu olamayacağı gibi, Filistin topraklarından da taviz verilemeyeceğini belirterek, işgalcinin Mescidi Aksa ve muhafızlarına saldırısını kınadıklarını söyledi.
Bugün (31 Mart Cuma) Mescidi Aksa’da Cuma hutbesi veren Şeyh Sabri “Müslümanlar camilerini korumakta ısrar ediyorlar ve asla hürmetinin çiğnenmesine müsaade etmeyecekler. Mescidi Aksa sadece Müslümanlarındır, buranın Yahudilerle bir alakası yoktur. Siyonist işgal rejiminin zulüm ve barbarlığı Yahudiler için Mescidi Aksa’da hak doğurmaz. Mescidi Aksa üzerinde pazarlık yapılmaz, pazarlık konusu olmaz ve Filistin topraklarından asla taviz verilemez” dedi.
50 binden fazla Müslümanın namaz kıldığı Mescidi Aksa’da hutbe irad eden Şeyh Sabri Çarşamba günü Ürdün’de düzenlenen Arap Birliği zirvesine değinerek, “düzenlenen zirve bir günde bitti. Daha öncekilerden bir farkı yoktu. Sadece kınamayla yetindiler. Bunun yanında hayali barış umutlarını dillendirdiler. Yapılan bu tür zirvelerle ilgili daha fazla konuşmak gerekmez. La havle vela kuvvete illa billah. Hasbunallah ve ni’mel vekil” ifadesini kullandı.
30 Mart’a tekabül eden günün Toprak Günü olduğunu hatırlatan Şeyh Kabri, bugünün Filistin halkının yıllardır uğruna şehit verdiği nehirden denize kadar olan Filistin toprağıyla irtibatlı olduğunu söyledi.
1948’de işgal edilmiş Filistin topraklarında yaşayan Filistinlilerle diğer bölgelerde yaşayan ve topraklarını savunma noktasında üzerlerine düşeni yapan halkı selamlayan Mescidi Aksa hatibi, işgalcinin bu toprakları gasp edip çalmasının zaman geçse de asıl halkının bu topraklardaki hakkını düşürmeyeceğini hatırlattı.
Siyonist işgal rejiminin iddia edilen heykel ile ilgili araştırmalar yapmak iddiasıyla Mescidi Aksa’dan taş ve kaya parçaları çalmasına da değinen Şeyh Sabri şunları söyledi:
“İşgal rejimi 40 yıldır Silvan beldesinde, Mescidi Aksa çevresinde ve altında kazılar yapmaktadır. Ancak bizzat bazı Siyonist arkeologların ifadesiyle Yahudilerin tarihiyle ilgili bir şeye rastlamadılar. Bunda başarısız kalınca bu kez Mescidi Aksa’nın içine saldırmaya ve taşlarını çalmaya başladılar. Mescidi Aksa’nın muhafızları onların hırsızlıklarına engel olurken, işgal polisi buna aldırış etmeden muhafızlara saldırıp tutukladılar.”
fiem
MESCİD-İ AKSA, 31 Mart 2017 15:07
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması