Siyonist Rejimin İdari Tutukluluk Politikası Filistinlileri Canından Bezdiriyor
, 18 Nisan 2017 02:15İsrail’in İngiliz manda yönetimi döneminden kalan, insanları suç isnat etmeksizin aylarca hatta yıllarca parmaklıklar ardında bırakan "idari tutukluluk" politikası, Filistinlilerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor.
İsrail, 1945'te İngiliz manda yönetimi döneminde uygulanan "idari tutukluluk politikasını", Batı Şeria ve Gazze'yi işgal ettiği 1967 yılından sonra da sürdürüyor.
İsrail yönetimi, İngiliz manda yönetimi döneminde uygulanan benzeri metotla, gözaltına aldığı Filistinlileri, hiçbir suç isnat etmeden, istihbarat birimlerinin tavsiyeleri üzerine aylarca bazen de yıllarca hapiste bırakabiliyor.
Bazı idari tutukluların "İsrail'in güvenliği için tehlike teşkil ettiği" öne sürülerek, "gizli dosya" kapsamında tutukluluk süreleri yıllarca uzatılabiliyor. Bu süreçte tutuklunun veya avukatının dosyayı incelemesine izin verilmiyor.
İsrail hapishanelerinde hukuksuz uygulamalara maruz kalan Filistinli tutuklular, tepkilerini en etkili şekilde ortaya koyup, seslerini duyurmak için on yıllardır sık sık açlık grevlerine başvurmak zorunda kalıyor.
Serbest bırakılmalarının ardından kısa bir süre sonra İsrail tarafından yeniden tutuklanarak söz konusu Filistinlilere karşı "yıldırma politikası" uygulanıyor.
İSRAİL HAPİSHANELERİNDE YAKLAŞIK 500 İDARİ TUTUKLU BULUNUYOR
İsrail'in "suç isnat etmekte aciz kaldığı siyasi kişilikler ve gazeteciler gibi toplumun önde gelen etkili şahsiyetlerini tutuklamada bu silaha" başvurduğunu kaydeden insan hakları örgütleri, şu anda İsrail hapishanelerinde "idari tutukluluk" kapsamında yaklaşık 500 Filistinlinin bulunduğunu belirtiyor.
Filistin Esir İşleri Heyeti, Esirler Günü münasebetiyle yaptığı açıklamada, İsrail'in son zamanlarda yaş ve cinsiyet ayrımı yapmaksızın Filistinlilere karşı idari tutukluluk kararlarını artırdığı ifade edildi.
2000 YILINDAN BU YANA 26 BİN İDARİ TUTUKLULUK
Açıklamada, İsrail'in 2000 yılından bu yana 26 bin "idari tutukluluk" kararı çıkararak "toplu cezalandırma" yöntemine başvurduğu belirtildi.
Bu uygulamanın uluslararası kanunlarda "savaş suçu" sayıldığı kaydedilen açıklamada, "İdari tutukluluk, esirlere karşı baskı aracı ve psikolojik işkenceye dönüştü. İsrail adil bir yargılama yerine, hiçbir dava veya suç isnadı olmaksızın askeri talimatlar ile keyfi tutuklamalar yapmayı tercih ediyor." denildi.
"İSRAİL ULUSLARARASI KANUNLARI HİÇE SAYIYOR"
Filistin Kurtuluş Örgütü'ne (FKÖ) bağlı Esirler ve Serbest Bırakılanlar Kurumu Araştırma ve Belgeleme Birimi Başkanı Abdunnasır Fervane, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail'in idari tutukluluğu "toplu cezalandırma siyasetine" dönüştürdüğünü vurgulayarak, "Bu şekilde tüm uluslararası kanunları hiçe sayıyor." dedi.
Fervane "İdari tutukluluk, İsrail'in Filistinlilerin düşünce ve ifade özgürlüğüne karşı eziyet ve zulüm aracıdır. Özellikle bunun on binlerce Filistinliye uygulandığını düşündüğümüzde büyük bir tehlike ve suçtur." ifadelerini kullandı.
Filistinli tutukluların karara iki şekilde karşı koymaya çalıştığına işaret eden Fervane, bunların "yılmadan direnmek ve açlık grevi" olduğunu vurguladı.
dunya bulteni
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı