Şeyh Mahir Hammud'tan Hizbullah'a ve Filistinli Esirlere Övgü
İSLAM ÜLKELERİ, 24 Nisan 2017 17:11Lübnan’ın önde gelen Sünni alimlerinden Şeyh Mahir Hammud bu haftaki Cuma hutbesinde, İsrail sınırına giderek İsrail’in savunma sistemlerini gazetecilere anlatan Hizbullah komutanının ortaya koyduğu eylemi ve Kuzey Kore’yi hedef alan saldırgan ifadeleri değerlendirdi.
Şeyh Mahir Hammud’un 21 Nisan 2017 tarihli Cuma hutbesi şöyle:
“Hizbullah’ın dün ortaya koyduğu eylem takdir ve tebrik hak eden bir eylem olarak karşımızda duruyor. Yanı sıra İsrailli düşmana karşı mücadele eden ve bu mücadelelerini “oruçla” taçlandıran işgal altındaki Filistin’in kahramanlarına da selam olsun! Silahlı direnişe katılamayanlar oruç tutarak ya da başka şekillerde direnişlerini sürdürüyorlar.
Hizbullah, dün işgal altındaki Filistin topraklarının (İsrail) sınır bölgesine davet ettiği gazetecilere İsrail savunma sistemleri hakkında bilgi verdi. İsrail basınında büyük ses getiren bu ziyaretin ardından tüm kamuoyu bu ziyaret nedeniyle İsrail’in hazırlıklarını yoğunlaştırdığına, saldırı mevzilerini savunma mevzilerine dönüştürdüğüne şahit oldu. Hiç şüphesiz bu ziyaret, son zamanlarda saldırgan bir dil kullanan İsrailli düşmana, kullandıkları bu dilin Lübnan’ın siyasi ve toplumsal bir çöküşe götürmediğini, bilakis son hamleyle Lübnan halkının maneviyatının daha da güçlendiğini ifade eden bir mesaj niteliğindeydi.
Peki, Hizbullah’ın gerçekleştirdiği bu ziyaret bunca olumlu sonuçlar doğurmasına rağmen niçin bu kadar tepkiye maruz kaldı? Ya da bu tepkinin verilmesini kim istedi?
Nasıl olur da bu ziyaretin devletin rolünü lağveden bir ziyaret olduğu söylenebilir? Lübnan’ın direniş zafer kazanmadan önce Siyonist düşman karşısındaki çaresiz pozisyonuna geri dönmesini ve yalnızca BM’ye şikayet etmekle yetinmesini mi istiyorlar? Üstelik ziyaret orduyla ve BM güçleriyle koordine bir şekilde gerçekleştirilmişken…
Herhangi bir yetkili benzeri bir ziyaret gerçekleştirse Savunma Bakanı ya da Başbakan Hariri aynı şekilde engellemeye çalışacaklar mıydı? Bu ziyaret bazı yorumcuların söylediğinin aksine hayırdan başka bir şey getirmedi.
Bazılar mezhepçi söylemlerin arkasına gizlenerek direniş desteklendiği takdirde “Şiiliğin yayılması” karşısındaki korkusunu dile getiriyor. Ancak aynı kişilerin Lübnan’da olduğu gibi Filistin’de de direnişin karşısında yer almaları bunun bir bahane olduğunu gözler önüne seriyor. Amerika ve Siyonizm’le bağlantılı olan herkes aslında bu bahanenin arkasına gizleniyor.
Lübnan’ı gerçekten seven her Lübnanlı vatandaşa ve siyaseti kendi çıkarları için kullanmayan gerçek siyasetçilere düşen, Siyonist düşman karşısında Lübnan lehine “stratejik bir denge” ortaya koyarak Siyonistlere yaşamadıklarını yaşatan direnişe teşekkürlerini arz etmek olmalıdır.
Öte yandan Amerika’nın çığırtkanlığını yaptığı Kuzey Kore lideri Kim Jong-un hakkında medyada yer alan haberlere itimat edenlere, bu liderin hiçbir Arap devlet başkanının söylemeye cesaret edemediklerini söylediğini, İsrail’in herhangi bir devlet olmayıp Amerika’nın bölgedeki askeri üssü olduğunu çekinmeden dile getirdiğini, Amerika karşısında net bir tavır ortaya koyduğunu hatırlatmak isteriz.
Doğruları öğrenin ve “deli, dinsiz, komünist” gibi tanımların arkasına sığınmaktan vazgeçin. Bu tanımların hepsi doğru olabilir. Ancak bu şahsın sahip olduğu izzet ve şeref ümmetimiz içerisindeki aciz ve zayıflara örnek teşkil etmesi gereken cinsten…”
İSLAMİ ANALİZ
İSLAM ÜLKELERİ, 24 Nisan 2017 17:11
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı