İngiltere'deki Öğrenciler Filistinli Esirlere Destek İçin Açlık Grevine Başladı
, 02 Mayıs 2017 13:00İngiltere'nin Manchester Üniversitesi'nden bir grup öğrenci İsrail hapishanelerinde açlık grevi eylemlerine başlayan Filistinli mahkûmlara destek olmak için en az bir hafta sürecek bir açlık grevi başlattı.
Açlık grevindeki 5 öğrenciden biri olan Muhammed Ezzeldin, Al Jazeera'ya verdiği röportajda, "Filistin'deki siyasi mahkûmlar kendilerine suç isnat edilmeksizin ya da adil bir şekilde yargılanmaksızın 6 aya kadar hapishanede tutuluyorlar.
Cezaevlerinde tıbbi tedavi ve görüşme hakkından mahrum bırakılarak iğrenç şartlara maruz kalıyorlar" diye konuştu.
İsrail cezaevlerindeki yaklaşık iki bin Filistinli iki hafta önce Fetih Hareketi Merkez Kurulu üyesi Mervan el Bergusi'nin liderliğinde, cezaevi koşullarının iyileştirilmesi talebiyle açlık grevi başlatmıştı.
Öte yandan İngiltere’de Filistin’i destekleyen kampanyalar yürüten “El Aksa’nın Dostları” ile “Palestine Forum in Britain” başta olmak üzere birçok Filistin yanlısı ve insan hakları savunucusu sivil toplum hareketinin ortaklaşa düzenlediği ve İngiltere’de Filistinliler için barış ve adalet kampanyaları yürüten Palestine Solidarity Campaign (PSC) ile Britanya Müslüman Birliği’nin (MAB) destek verdiği gösteri kapsamında, her yaş grubundan eylemci İsrail’in Londra Büyükelçiliği önünde toplandı.
Birçoğunu İngiltere’de yerleşik Filistinlilerin oluşturduğu göstericiler, İsrail hapishanelerinde açlık grevindeki Filistinli tutuklulara “sizlerin yanındayız” mesajı gönderirken, uluslararası topluma da İsrail’e “göz yummaması” ve Filistinli tutuklulara “destek verilmesi için ayağa kalkması” çağrısında bulundu.
Göstericiler, “Özgür Filistin”, “Terörist İsrail” ve “Özgürlüğü kazanacağımıza inanıyoruz” şeklinde sloganlar atarken, ellerinde de Filistin bayrakları ile üzerinde “Filistin’e destek” ve “Filistinli siyasi tutuklular için özgürlük” yazılı pankartlar taşıdı.
İsrail hapishanelerindeki yaklaşık 2 bin Filistinli, “İsrail’in keyfi uygulamaları ve hak ihlallerine son verilerek tutukluluk şartlarının iyileştirilmesi” için 17 Nisan’da açlık grevine başlamıştı.
Filistin Esirler Cemiyetinin de aralarında bulunduğu kurumların hazırladığı rapora göre, İsrail hapishanelerinde 481’i işgal altındaki Doğu Kudüs’ten olmak üzere 57’si kadın, 300’ü çocuk yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.
parstoday
Yorumlar (0)
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi