Uluslararası Filistin'e Geri Dönüş Platformu, Beyrut'ta Toplandı (Foto)
, 09 Mayıs 2017 11:01Direnişin başkenti Beyrut’ta Uluslararası Filistin’e Dönüş Platformu istişare toplantısı 01/05/2017 tarihinde yapıldı. Bu Toplantıya dünyadan 33 ayrı ülkeden oluşan bir çok sivil toplum kuruluşu katıldı. Filistin’den ayrılmak zorunda kalan Filistinlilerin İşgal altındaki kendi öz yurtlarına 69 yıl sonra tekrar geri dönebilmeleri ve İsrail zindanlarında açlık orucu tutan Filisitinlilerin mücadelelerine destek verilmesi maçıyla gerçekleştirilen istişare toplantısı 3 gün devam etti.
I.GÜN
Toplantıda öncelikle platformun hedefleri ,yıl içerisinde platformun yaptığı etkinlikler, bu faaliyetler bünyesinde dünyadaki diğer ülkeler ve sivil toplum kuruluşlarıyla Asya ,Afrika ve Avrupa kıtalarında platformun gerçekleştirdiği koordinasyon çalışmaları değerlendirildi. Bununla birlikte Siyonist rejiminin işgali altındaki Filistin’de bulunan sivil toplum kuruluşları ve bütün gruplarla koordinenin sağlanması üzerine konuşmalar ve sunumlar yapıldı. Programda sivil toplum kuruluşlarının Filistin davasıyla ilgili hazırlamış oldukları projeleri ve faaliyetleri hakkında kısa sunum yapıldı.
Toplantıda yapılan sunum ve konuşmalarda Filistin meselesinin yerel veya bölgesel bir sorun olmadığı ,Filistin sorununun insanlık sorunu olduğu vurgulandı. Siyonist İsrail ve destekçilerinin sadece Filistin halkının değil , Suriye,Mısır,Yemen,Bahreyn,Libya,Latin Amerika,Irak ve tüm insanlığın düşmanı oldukları yüksek sesle dile getirildi.Dünyanın tüm özgür halklarının bu Filistin ve İnsanlık düşmanlarına karşı birlik olarak yeni mücadele alanları oluşturmaları gerektiği ifade edildi.
Bununla birlikte platformun hedeflerinin siyasi partiler, parlamenterler, hukukçular, medya, sanatçılar vs. arasında da etkin ve gündem olmasının nasıl sağlanabileceği ile ilgili konuşmalar yapıldı. Toplantıda platform birleşenleri arasında koordinasyonun ve Filistin Davası ile ilgili haber akışının devamlı ve etkin hale getirilmesi konuşuldu. Platform Birleşeni STK’ların kendi ülke ve bölgelerinde Filistin Davası ile ilgili faaliyet yapan diğer STK’larla ortak çalışmalar planlayarak yürürlüğe sokmaları hedeflendi.
Toplantıda alınan kararlar:
1-Filistine Geri Dönüş günü olan 15 MAYIS’da tüm dünyada etkinliklerin yapılması kararlaştırıldı.
2-Filistinlerin ilk Nekbesi olan Belfour Deklarasyonunun tanınması ve olumsuz sonuçları ile ilgili bilgilendirme amaçlı etkinlikler yapılması kararlaştırıldı.
3-Uluslararası Filistin’e Dönüş Platformunun 4.Toplantısı 11 Kasım 2017 tarihinde yapılması kararlaştırıldı.
II.GÜN
Platform Bileşenleri Temsilcileri Lübnan’da bulunan Filistin Mülteci Kamplarını ziyaret ederek mültecilerin yaşadıkları zor şartlar ve sıkıntılar hakkında bilgi alış verişi yaptı. 1948 yılında 12 yaşında olan ve şu anda kamplarda yaşayan 81 yaşındaki bir Filistinli, tüm dünyadan gelen Filistin dostlarına İsrail’in işgal sırasında yaptığı zulümleri ağlayarak aktardı. 1982 yılında Sabra Şatilla kamplarında Beyrut Kasabı Ariel Şaron komutasındaki katil Siyonistlerin katlettiği 3000 masum Filistinlinin mezarlarının bulunduğu Sabra Şatilla ziyaret edilerek çelenkler konuldu Fatihalar okundu.
Gezi Programı sonunda , Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım siyasi bürosunda ziyaret edildi. Şeyh Naim Kasım tüm dünyadan gelen Filistin Dostlarına yaptığı konuşmada ; Şuan da işgal rejimi zindanlarında açlık orucuna giren Direnişçileri selamlayarak Ümmetin Filistin’i ancak Direnişle özgürleştirmesinin mümkün olabileceğini ve Nehirden Denize kadar tüm Filistin’in özgürleşeceği günlerin çok uzak olmadığını belirtti.
III.GÜN
Platform Bileşeni Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Güney Lübnan’daki El Hıyam Bölgesi ziyaret edildi. Siyonist İsrail tarafından 2000 Yılına kadar işgal altında tutulan El Hıyam Bölgesinde 600 Lübnanlı esirin tutulduğu zindanların bulunduğu bölgede incelemeler yapıldı. Zindanlarda İsrail tarafından yapılan işkence ve kötü muameleler tanıklar tarafından Platform üyelerine anlatıldı. İsrail El Hıyam bölgesinde yaptığı insanlık dışı uygulamaların bilinmemesi ve kanıtların ortadan kalkması amacıyla da bu bölgeden çekilmek zorunda kaldıktan sonra uçaklarla bombaladı.
Güney Lübnan’da sıfır noktası olan Marun El Ras bölgesine gidilerek işgal edilen topraklara selam duruldu, işgalci rejim aleyhine sloganlar atıldı ve sıfır noktasına Filistin Bayrakları dikildi.
14 Mayıs Pazar Günü Eminönü'ndeyiz!
Filistin'e Geri Dönüş Platformu'nun Türkiye Sözcüsü Mehmet Şahin, 14 Mayıs Pazar Günü Saat 14.00'da Eminönü Meydanı'nda Nekbe eylemi gerçekleştireceklerini ve tüm Müslümanların katılımını beklediklerini belirtti.

.jpg)
.jpg)

İSLAMİ ANALİZ
Yorumlar (0)
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar