Seferberlik Gününde Filistin Halkı Meydanlardaydı
, 19 Mayıs 2017 01:42Siyonist işgal zindanlarında 33 gündür açlık grevi direnişini sürdüren Filistinli esirlere destek için seferberlik ve öfke cumasında bugün (19 Mayıs) işgal güçleriyle temas noktalarında yoğun çatışmalar yaşandı.
Batı Yaka’nın kuzeyinde yer alan Nablus’a bağlı Beyt Decen köyü ve Beyta Beldesinde Cuma namazında sonra yapılan gösterilerde işgal güçleriyle şiddetli çatışmaların yaşandığı belirtildi.
Filistin Enformasyon Merkezi muhabiri verdiği bilgide, Cuma namazından sonra Beyt Decen’in girişinde işgal güçleriyle şiddetli çatışmaların yaşandığını belirterek, işgal güçlerinin daha önce girişleri kapattığını söyledi.
Çıkan çatışmalarda onlarca kişi gazlardan etkilenirken, televizyon şirketlerinin yayınını takip eden bir mühendisin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.
Ramallah şehrine bağlı köy ve beldelerde Cuma namazından sonra temas noktalarına yürüyen Filistinlileri durdurmaya çalışan işgal güçlerinin, yoğun bir şekilde göz yaşartıcı bomba ve plastik mermi kullandıkları belirtildi.
Kaynaklar Ramallah’a bağlı Na’lin köyünde onlarca kişinin atılan gaz bombaları nedeniyle boğulma tehlikesi geçirdiğini, en az bir kişinin de gerçek mermiyle yaralandığını ifade ettiler.
El-Halil ve Beytlahim’deki temas noktalarına yürüyen Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışmalar yaşanırken, göstericilerin arasına karışan ve musta’mirin olarak bilinen sivil giyimli Siyonistler 6 gence sinir gazını sıktılar. Saldırıya uğrayan gençler gazın etkisiyle hareket edemez duruma geldikten sonra işgal askerleri gelip gençleri darp ettiler, ardından da tutukladılar.
Kalkiliya’da eylem çadırında kılınan Cuma namazından sonra toplanan cemaat temas noktalarına yürüdü.
Eriha şehrinde düzenlenen gösteriye göz yaşartıcı bomba ve plastik mermilerle saldıran işgal güçleri iki kişiyi yaraladılar.
fiem
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması