İsrail Stratejik Araştırmalar Merkezi: İran Batı Şeria'yı Silahlandırıyor
İSLAM ÜLKELERİ, 12 Haziran 2019 17:03Qodsna'nın Sema News’ten aktardığı habere göre, Siyonist Rejim Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin yayınladığı raporda yer alan bilgiler şöyle; İranlılar direniş politikası ile ilgili olarak yaptıkları konuşmalarda Batı Şeria'yı askeri teçhizatla donatıp burayı İsrailliler için cehenneme çevirmeyi amaçladıklarını açıkça belirtmişlerdir.
Qodsna'nın Sema News’ten aktardığı habere göre, Siyonist Rejim Stratejik Araştırmalar Merkezi'nin yayınladığı raporda yer alan bilgiler şöyle; İranlılar direniş politikası ile ilgili olarak yaptıkları konuşmalarda Batı Şeria'yı askeri teçhizatla donatıp burayı İsrailliler için cehenneme çevirmeyi amaçladıklarını açıkça belirtmişlerdir. Bilindiği gibi Seyyid Ali Hamenei, Batı Şeria (Yaka)’nın silahlanmasına daha önce vurgu yapmıştı.
Konuyla ilgili Urşelim Stratejik Araştırmalar Merkezi ise şöyle yazdı: Kudüs Günü’nde İran halkının attığı sloganlarda şahit olduğumuz şey, hedefin savaşı Gazze'den Batı Şeria'ya çevirmek olduğuydu. Üstelik bu haykırış, ABD’nin İran'a uyguladığı ağır yaptırımlar söz konusu iken yükseldi.
Araştırma Merkezinin hazırladığı makalenin bir diğer kısmında ise şu iddialar yer aldı: Her ne kadar İran bu emeline tam anlamıyla ulaşamamış olsa da bu önemli hedeften vaz geçmeyecekleri ve bu hedefin önceliklerinin başında geldiği oldukça aşikardır. Tabii ki General Kasım Süleymani liderliğindeki Kudüs Ordusunun bitmek tükenmek bilmeyen yardımlarıyla...
Buna ek olarak 1997-2007 yılları arasında görev yapan Devrim Muhafızları Eski Komutanı Yahya Rahim Safevi'nin Ahvaz'daki konuşmasında, İran İslam Cumhuriyeti için en önemli öncelikli konuların başında Filistin'in silahlanmasının yer aldığını ve de alacağını ifade ettiğini ayrıca hatırlatmak gerekir .
Aynı şekilde Seyyid Ali Hamenei de 2014 yılında yaptığı konuşmada, tıpkı Gazze gibi Batı Şeria'nın da silahlanması gerektiğinin altını çizmişti. Ayrıca İsrail'in güvenlik dengesini bozmak için Filistin'in silahlanmasının devam edeceğini de vurgulamıştı.
Araştırma Merkezi İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin konuşmasına da yer vererek şu değerlendirmede bulundu: Hasan Ruhani son kabine oturumunda Filistinlileri, yapımı kendilerine ait olan yeterli nitelikteki füzelerden dolayı tebrik etti. Zira bugün, taş atma döneminden füze yapıp İsrail askeri araçlarını ve İsrail şehirlerini hedef almaya kadar gelişme göstermişlerdir. Son aylarda da şahit olduğumuz gibi Siyonist rejim liderleri Filistinlilerin füze yağmuru karşısında yenilgiye uğramış ve "Demir Kubbe" savunma sistemleri de bu kapsamlı saldırıyı engellemekte yetersiz kalmıştır. Gazze denkleminde her şey değişmiş ve füzeye karşı füze ile cevap verilmiştir.
kudusgunu.com
İSLAM ÜLKELERİ, 12 Haziran 2019 17:03
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması