İsmail Heniyye: Yüzyılın Anlaşması Mülteciler Davasını ve Kudüs'ü Hedef Alıyor
KUDÜS, 09 Eylul 2019 14:26İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikelerle mücadele için ortak bir strateji benimsenmesi çağrısında bulundu.
İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, Filistin davasının karşı karşıya olduğu tehlikelerle mücadele için ortak bir strateji benimsenmesi çağrısında bulundu.
Heniyye, Yüzyılın Anlaşması’nın mülteciler davasını ve Kudüs’ü hedef aldığını, Batı Yaka’ya el konulmasını amaçladığını ifade etti.
Yüzyılın Anlaşması’na karşı koymak ve dönüş hakkını korumak için Gazze kentindeki Reşad Eş-Şeva Salonu’nda düzenlenen halk kongresine katılan Heniyye, stratejinin ilk adımının içinde bulunulan durumun tanımlanması olduğunu söyledi.
Heniyye, mevcut aşamanın müzakere, işgal rejimini tanıma veya barış aşaması değil işgalden kurtulma aşaması olduğunu kaydetti.
Stratejinin ikinci aşamasının Filistin dahilini ortaklık esasına göre yeniden düzenlemek olduğunu bildiren Heniyye, Filistinli grupları bir kenara itme politikasının milli birliğe götürmeyeceğini açıkladı.
Heniyye, konuşmasının başında işgal rejimi zindanlarında şehit olan Filistinli esir Bessam Es-Sayih’e Allah’tan rahmet diledi ve işgal rejiminin insana hiç değer vermediğini söyledi.
Hamas lideri, şehit Es-Sayih’in direnişe katılarak Filistin halkının mücadele sayfalarında parlak bir iz bıraktığını ifade ederek, cinayetten tamamen işgalci düşmanın sorumlu olduğunu bildirdi.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 09 Eylul 2019 14:26
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?