HAMAS 33. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
HAMAS, 13 Aralık 2020 23:20Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), kuruluşunu ilan etmesinin 33. yıl dönümü münasebetiyle yapacağı faaliyetler için bugün (13 Aralık Pazar) sabah, Şeyh Ahmed Yasin'in Gazze şehrinin ortasında bulunan evinin önünde start verdi.
Hamas'ın liderlerinden Nesim Yasin düzenlediği basın toplantısında hareketin, koronavirüs salgını sebebiyle, halkın sağlığını nazarı dikkate alarak 33. yıl şenliklerini iptal etme kararı verdiğini dile getirdi.
Yasin, hareketin bu yılki etkinliklerini "Filistin Uhdetu'l-Ahrar (Filistin Özgürlerin Taahhüdü)" başlığıyla düzenlemeyi kararlaştırdığını belirtti. Bununla Filistin'in toprağından insanına bütün temel ilkeleriyle Arap ve İslam toplumlarının üzerinde bir emanet olduğunun vurgulanmak istendiğini ifade etti.
Yasin, "Filistin davasına karşı komploların arttığı, Müslüman ve Arap toplumların kültürlerinin ve pusulalarının yönünün değiştirilmesi planı çerçevesinde siyonist düşmanla ilişkilerin normalleştirilmesi sürecinin ilerleme kaydettiği bu zor şartlarda 33. yıl münasebetiyle 'Filistin Özgürlerin Taahhüdü' sloganının haykırılmasına karar verilmiştir. Düşünceleri ve anlayışları değiştirme amacına yönelik tüm çabalar başarısızlıkla sonuçlanacaktır. Ümmetimiz büyüktür ve asla zulmü kabul etmez." dedi.
Nesim Yasin açıklamasında ayrıca; "Bugün aynı zamanda bedensel özürlü olmasına rağmen fedakarlık, iyilik, Filistin için safların ve sözlerin birleştirilmesi ve Filistin için cihad konusunda örnek bir kişilik ortaya koyan şehit Ahmed Yasin'i anıyoruz" ifadesine yer verdi.
Hamas'ın resmi olarak kuruluşu birinci intifadanın başlamasından altı gün sonra, 14 Aralık 1987 tarihinde ilan edilmişti.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 13 Aralık 2020 23:20
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı