HAMAS'TAN DİRENİŞ VURGUSU
HAMAS, 23 Aralık 2020 16:17Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Mescidi Aksa’nın Hıtta Kapısı yakınlarında işgal güçlerine yönelik gerçekleştirdiği direniş eyleminde şehadet şerbeti içen Ömer Kemil için başsağlığı diledi.
İsrail medyasının aktardığı bilgilere göre, işgal altındaki Kudüs kentinde bulunun Mescidi Aksa’nın Hıtta Kapısı yakınlarında gerçekleştirdiği silahlı direniş eylemi sırasında Filistinli bir genç İsrail güçleri tarafından vurularak şehit edildi.
Hamas tarafından yapılan basın açıklamasında, İsrail’in, Kudüs ve Mescidi Aksa’ya yönelik baskı ve saldırılarını durdurmanın en iyi yolunun direniş olduğu belirtildi.
Açıklamada, kahraman Filistinli direnişçilerin, ırkçı Yahudi yerleşimcilerin Aksa’ya sistematik saldırılarına ve burada neden oldukları provokasyonlara gerekli karşılığı vermesi gerektiği ifade edildi.
“Şehit Kemil’in işgalcilerin yüzüne vurduğu tokat Filistin halkının ahdi üzerinde olduğunu” gösteriyor diyen Hamas, söz konusu eylemin aynı zamanda Yahudi yerleşimcilere ve bölgeyi kaosa sürükleyen İsrail’le normalleşme anlaşmalarını imzalayan işbirlikçilere bir mesaj taşıdığını kaydetti.
Hamas, bazı kendini bilmez ülkelerin İsrail’e piyon olmak için can atmasının, Filistin halkının meşru haklarını müdafaa ve İslami kutsalları muhafaza iradesini kıramayacağını vurguladı.
Konu hakkında yaptığı yazılı açıklamada Hamas, işgal güçlerine karşı silahlı direniş gösteren Batı Şeria’daki Cenin kentinin Kabatiye beldesi sakinlerini selamlayarak, Filistinli direnişçilerin, İsrail rejiminin ve yerleşimcilerin saldırılarına karşılık vermeye hazır olduğunun altını çizdi.
Uzun süredir başta BAE olmak üzere Körfez ülkeleri ile İsrail arasında perde arkasından yürütülen ilişkiler süreci, ABD Başkanı Donald Trump'ın 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail'le barış anlaşmasına vardığını duyurmasıyla alenileşmişti. Daha sonra Sudan ve Fas da bu normalleşme sürecine katılmıştı.
İsrail basını ve uzmanlara göre, İsrail ile normalleşme sürecinde sırada Umman ve Suudi Arabistan var.
Diğer taraftan, dün İsrail güçleri, işgal altındaki Doğu Kudüs'te "silahlı saldırı girişiminde bulunduğu" gerekçesiyle bir Filistinliyi vurarak şehit etti.
Yerel kaynaklar, İsrail güçlerinin zalim kurşunlarıyla şehit edilen Filistinlinin Cenin'in güneyindeki Kabatiye beldesi sakinlerinden 17 yaşındaki Ömer Kemil isimli bir genç olduğunu bildirdi. Ayrıca kaynaklar, direniş eylemi sırasında bir işgal rejimi askerinin de yaralandığını kaydetti.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 23 Aralık 2020 16:17
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması