Siyonistlerden Mescidi Aksa'ya Baskın
MESCİD-İ AKSA, 10 Şubat 2021 15:02Mescidi Aksa, Cuma ve Cumartesi günleri hariç hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyor. Özellikle Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.
Siyonist Yahudiler, korona bahanesiyle Kudüs dâhil işgal altındaki Filistin topraklarında uygulamaya koyulan geniş kapsamlı kısıtlamalara rağmen bu sabah mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenledi. Fanatik Yahudiler ayrıca, sözde Süleyman Mabedi’nin haritasını Aksa’nın içine getirme girişiminde bulundular.
Kudüslü yerel kaynaklar, onlarca fanatik yerleşimcinin işgal güçlerinin yoğun güvenlik önlemleri altında mübarek Mescidi Aksa’ya baskın düzenleyip avluda dolaştığını ve batıl ayinlerini ifa ettiklerini aktardı.
Kaynaklar, söz konusu günlük baskınların, salgın hastalık bahanesiyle Kudüs başta olmak üzere işgal altındaki Filistin topraklarında uygulanan geniş çaplı kısıtlamalara rağmen gerçekleştiğine dikkat çekti.
Mescidi Aksa, Cuma ve Cumartesi günleri hariç hemen her gün sabah ve öğlen bir dizi baskın ve ihlale maruz kalıyor. Özellikle Yahudi bayramları döneminde bu daha da artıyor.
Diğer taraftan İslami kurumlar, Siyonizm karşıtı tüm Arap toplumları ve İslam ülkelerini, uluslararası hukuk ve insan hakları örgütlerini Mescidi Aksa ve Kudüs şehrini işgalci İsrail'in barbarca saldırılarından korumaya davet ediyor.
Ayrıca Siyonist İsrail’e ait birlikler Kudüs’te kasıtlı kimlik kontrolü yaparak dışardan gelenlerin Mescidi Aksa’ya girişlerini engelliyor.
Mescidi Aksa'yı, Yahudiler ve Müslümanlar arasında zaman ve mekân bakımından ikiye bölme planları yapan işgal rejimi, bu planlarını hayata geçirebileceği zemini hazırlamaları için Yahudi yerleşimcileri Mescidi Aksa'ya baskın düzenlemeye teşvik ediyor.
İşgal güçleri ve Yahudi yerleşimci çeteleri Mescidi Aksa’yı boşaltmak ve işgal edip Yahudi hakimiyetine geçirmek için Kudüslüleri, Aksa’dan uzaklaştırarak, tutuklayarak, para cezaları keserek, baskı ve saldırılarını artırarak hedef alıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
MESCİD-İ AKSA, 10 Şubat 2021 15:02
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması