Cezayir'den Ümitlendirici Tavır
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Ağustos 2021 02:58Cezayir basını, ülkenin Siyonist rejimi Afrika Birliği'nden çıkarmak için diğer 13 ülke ile anlaşmaya vardığını duyurdu.
Cezayir kanalı el-Vagi, youtube sayfasında Cezayir'in, Afrika Birliği ilkelerini korumak ve Filistin'in çıkarlarını savunmak amacıyla Siyonist rejimin birliğe katılma planını iptal etmek için resmi olarak Afrika ülkelerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturduğunu yazdı.
El-Vagi kanalı, çalışma grubunun Güney Afrika, Tunus, Eritre, Senegal, Tanzanya, Nijer, Komor Adaları, Gabon, Nijerya, Zimbabve, Liberya, Mali ve Seyşeller'den oluştuğunu ve bu ülkelerin Cezayir'in Siyonist rejime karşı attığı her türlü eylemi desteklediklerini bildirdi.
Cezayir Dışişleri Bakanı, Siyonist rejimin Afrika Birliği'nin üye ülkelere danışmadan yaptığı keyfi eylemler karşısında ülkenin diplomasisinin boş durmayacağını ve harekete geçeceğini ifade etti.
Cezayir Dışişleri Bakanı, yaptığı açıklamada, "Siyonist rejimin Afrika Birliği'ne gözlemci üye olarak kabul edilmesi, her zaman Filistin'i ve ideallerini savunan Cezayir'in istikrarına karşı bir eylemdir." diye belirtti.
Haber ajanslarına göre, Cezayir resmi olarak geçtiğimiz Pazar günü şu açıklamada bulundu: "Dışişleri Bakanı Ramazan Lamamra, Siyonist rejimin Afrika kurumlarına sızmasını önlemek için Salı günü aralarında Tunus, Mısır, Etiyopya ve Sudan'ın da bulunduğu birçok Afrika ülkesine periyodik gezilere başlayacak."
Haber kaynakları, Cezayir'in diplomatik hamlelerinin aslında rejimin yıllardır gerçekleştirmeyi planladığı Afrika Birliği'ndeki Siyonist rejime üyelik verilmesine bir tepki olduğuna dikkat çekiyor.
İsrail rejimi daha önce 2002 yılına kadar Afrika Birliği Örgütü'ne gözlemci üyelik hakkını elde ettiği, ancak daha sonra Afrika Birliği'ne katılma hakkı bulduğu belirtilmelidir. Bu hafta İsrail dışişleri bakanı, rejimin halen 46 Afrika ülkesiyle temas halinde olduğunu da açıkladı.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı daha önce Siyonist rejimin Afrika Birliği'nin gözlemci üyesi olarak kabul edilmesini protesto eden ve bu konunun birliğin idari yetkisinde olduğunu vurgulayan bir açıklama yayınlamıştı. Aynı şekilde bu meselenin, bu kurumun Filistin meselesine olan sabit ve ilkeli desteği üzerinde en ufak bir etkisinin de olmayacağı da ifade edilmişti.
Cezayir Dışişleri Bakanlığı, yaptığı açıklamada şu uyarıda bulundu: "Üye devletlere danışılmadan alınan bu karar, birlik anayasasının değer ve ilkelerine tamamen aykırıdır ve bu rejimin eylem ve davranışlarına herhangi bir meşruiyet kazandırmamaktadır."
Açıklama metnine göre Cezayir, aralarında Tunus, Mısır ve Sudan'ın da bulunduğu Afrika Birliği'ne üye Arap ülkeleri ve Etiyopya'nın da aralarında bulunduğu etkili ülkelerle istişare ederek Siyonist rejimin kıta üzerindeki etkisini etkisiz hale getirmeye çalışıyor.
rasthaber
İSLAM ÜLKELERİ, 01 Ağustos 2021 02:58
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı