Siyonist Askerler Gazze Sınırında Filistinli Göstericilere Saldırdı
GAZZE, 22 Ağustos 2021 18:45Filistinliler gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşarak lastik yaktı ve bazıları tellere tırmanarak Filistin bayraklarını astılar.
Filistin Sağlık Bakanlığı'nın verdiği bilgilere göre, Filistinlilerin Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle Gazze şehrinin doğusunda düzenledikleri bir gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşmaları sebebiyle işgal güçlerinin saldırı düzenlemeleri üzerine 10'u çocuk olmak üzere 41 Filistinli yaralandı. Yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.
Filistinliler gösteri esnasında sınır tellerine yaklaşarak lastik yaktı ve bazıları tellere tırmanarak Filistin bayraklarını astılar.
Gazze'nin doğusunda Kraliçe Ovası adı verilen bölgede bugün Filistin direniş gruplarının çağrısıyla, Mescidi Aksa'nın yakılmasının yıldönümü münasebetiyle düzenlenen etkinliğe binlerce Filistinli katıldı.
Filistin'deki direniş grupları etkinliğin başlamasından önce yaptıkları açıklamada bu eylemin aynı zamanda Gazze'ye uygulanan ablukanın protestosu için başlatılması planlanan gösterilerin ilki olduğunu ve ablukanın kırılmasıyla ilgili istekleri kabul edilinceye kadar sürdürülmesinin düşünüldüğünü dile getirmişlerdi.
Filistinlilerin gösteri planlarını açıklamaları üzerine işgal rejimi de bölgedeki askeri gücünü takviye ederek, sınır bölgesine çok sayıda asker göndermişti.
Bundan 52 yıl önce 21 Ağustos 1969 tarihinde Denis Ruhan adlı bir fanatik yahudi tarafından Mescidi Aksa'da yangın çıkarılmış ve bu yangında, başta tarihi Nureddin Zengi Minberi olmak üzere kutsal mabedin birçok önemli bölümü yanmıştı. İşgalcilerin yangın söndürme çalışmalarına engel olmalarına rağmen Filistinlilerin yoğun çabalarıyla söndürülen bu yangın Mescidi Aksa'nın büyük zarar görmesine neden olmuştu.
Filistin Enformasyon Merkezi
GAZZE, 22 Ağustos 2021 18:45
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması