Bahreyn Halkı Siyonist Rejim İle Normalleşmeye Karşı (Video)
İSLAM ÜLKELERİ, 05 Eylul 2021 16:13Bahreyn'de İsrail işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesini ve işgal rejimi nezdinde görev yapacak büyükelçi tayin edilmesini protesto amacıyla muhtelif yerlerde gösteriler düzenlendi.
"Birlikte normalleşmeye direniriz" yazılı pankart taşıyan göstericiler, İsrail bayraklarını yaktı, yere ve çöp kutularına attılar.
Göstericiler "Normalleşme ihanettir", "Asla Kudüs'ten vazgeçmeyiz" diye sloganlar attı ve bu ibarelerin yazılı olduğu pankartlar taşıdılar. Filistin halkının kendi çizgisini belirleme hakkına tam destek verdiklerini dile getirdiler.
Bu arada Bahreyn'de önümüzdeki günlerde işgal rejimiyle ilişkilerin normalleştirilmesine tepki amacıyla yeni bir eylemlilik ve protesto dalgasının başlamasının da beklendiği dile getirildi. Bahreyn yönetiminin siyonist işgal yönetimiyle ilişkileri başlatma anlaşması imzalamasının yıldönümü münasebetiyle, "Birlikte normalleşmeye direniriz" sloganıyla iki hafta sürmesi düşünülen birtakım protesto eylemleri düzenlenmesinin planlandığı kaynaklarda dile getirildi.
15 Eylül 2020'de işgal rejimiyle ilişkileri normalleştirme anlaşması imzalayan Bahreyn Krallığı tarafından tayin edilen ilk İsrail Büyükelçisi Halid Yusuf El-Celahime 31 Ağustos 2021 Salı günü Tel Aviv'e giderek resmen görevine başlamıştı.
El-Celahime kişisel twitter hesabında hem Arapça, hem İbranice hem de İngilizce yayınladığı mesajında; "Bugün, Bahreyn'in İsrail nezdindeki ilk büyükelçisi olarak üstlendiğim göreve başlayacağımı duyurmak bana şeref vermektedir." ifadesini kullanmıştı.
El-Celahime'nin göreve başlamasının hemen ardından İsrail işgal rejimi de dün, Eitan Neah adlı diplomatı Bahreyn büyükelçisi olarak tayin ettiğini açıkladı.
Eitan Naeh daha önce sekiz ay süreyle, işgal rejimiyle diplomatik ilişki içine giren ilk Körfez ülkesi durumundaki Birleşik Arap Emirlikleri nezdindeki İsrail heyetinin başkanlığını yapmıştı.
Siyonist işgal rejimi geçtiğimiz Ocak ayının ortalarında Bahreyn'in başkenti Manama'ya diplomatik bağlantı için geçici misyon şefi olarak Itay Tagner'i tayin etmişti.
Filistin Enformasyon Merkezi
İSLAM ÜLKELERİ, 05 Eylul 2021 16:13
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?