Celbu Zindanından Kurtulmayı Başaran 2 Filistinli Mücahit Yeniden Esir Alındı
KUDÜS, 19 Eylul 2021 00:33İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun Filistinli esirler Eyhem Kememci ve Munadıl Nefiat’ı Cenin kentinin Doğu Mahallesi’nde gözaltına aldığını duyurdu.
İki esirin gözaltına alınmasıyla birlikte yaklaşık iki hafta önce çok sıkı korunan Celbu’ Cezaevi’nden tünel kazarak kaçmayı başaran Filistinli altı esirin tamamı işgal güçlerince yeniden gözaltına alınmış oldu.
Hepsi Batı Şeria’nın Cenin vilayeti sakinlerinden olan esirler Munadıl Yakub Nefiat, Muhammed Kasım el-Arıda, Yakub Mahmud Kadiri, Eyhem Fuad Kememci, Mahmud Abdullah el-Arıda ve Zekeriya ez-Zubeydi işgal rejimine ait Celbu’ Cezaevi’nin 2’inci bölümü 5 numaralı koğuşunda birlikte kalıyorlardı.
İşgal güçleri bu sabah erken saatlerde Cenin’in Doğu Mahallesi’ne baskın düzenledi ve bazı evleri kuşattı. Baskın sırasında silahlı çatışmaların yaşandığı kaydedildi.
Hastane kaynakları, çatışmalarda Filistinli üç gencin yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını bildirdi.
İşgal rejimi medyası, işgal ordusunun hedef şaşırtmak için Cenin kentine büyük bir askeri güçle girdiğini ve bu arada özel kuvvetlerin istihbarat teşkilatı Şabak’ın da desteğiyle Cenin’in doğusunda esirlerin bulunduğu binaya gizlice baskın düzenlediğini ifade etti.
İşgal ordusu konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Orta Bölge komutanlarının hepsinin Filistinli iki esirin yeniden gözaltına alınmasını takip için operasyon odasında bulunduklarını söyledi.
İşgal ordusunun esirler Kememci ve Nefiat’ı yakalayabilmek için Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde 13 operasyon gerçekleştirdiği, barikatlar kurduğu ve Cenin’in çevresinde arama yaptığı belirtildi.
Filistinli altı esirin Celbu’ Cezaevi’nden kaçmalarından bu yana işgal güçleri esirleri yeniden gözaltına alabilmek için binlerce askeri ve polisi görevlendirerek helikopterlerle ve son teknoloji ürünü cihazlarla arama faaliyetlerini sürdürdü.
İşgal polisi, esirleri arama çalışmalarının bugüne kadarkilerin en pahalısı olduğunu ve toplam masrafının 30 milyon doları aştığını, günlük masrafların 3 ila 6 milyon dolar arasında değiştiğini açıkladı.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 19 Eylul 2021 00:33
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı