İran Korsan İsrail'in Azerbaycan'daki Askeri Varlığına Tahammül Etmeyecek
İSLAM ÜLKELERİ, 03 Ekim 2021 23:08İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün akşam katıldığı televizyon programında, Azerbaycan hakkında açıklamalarda bulundu.
İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, dün akşam katıldığı televizyon programında, Azerbaycan hakkında açıklamalarda bulunarak, "İran İslam Cumhuriyeti Dağlık Karabağ'ın işgalden kurtuluşunu desteklemiştir ve Azerbaycan yetkilileri bunun farkındadır." dedi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in İran hakkındaki açıklamalarına değinen Emir Abdullahiyan, "Azerbaycan Cumhurbaşkanı'nın ifadelerine diplomatik kanallarla tepki gösterdik. Azeri yetkililerden diplomatik kanallardan olumlu mesajlar aldık." ifadelerini kullandı.
Emir Abdullahiyan, bölge sınırlarındaki değişhikliklerin İran tarafından kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, İran'ın kendi sınırları yakınında sahte Siyonist Rejim'in varlığına asla müsamaha göstermeyeceğini belirtti.
Karabağ Savaşı sırasında bölgeye bazı teröristlerin transferi edildiğini ve Siyonist Rejim'in de bu gerilimden yararlanmaya çalıştığını ifade eden Emir Abdullahiyan, İran'ın siyasi-askeri ve güvenlik düzeyindeki kaygısını diplomatik yollarla dile getirdiğini de sözlerine ekledi.
Bakan Emir Abdullahiyan, İran'ın Azerbaycan Cumhuriyeti'nin büyük bir komşusu olduğuna dikkati çekerek, Tahran'ın Siyonistler ile teröristlerin Azerbaycan Cumhuriyeti'ne tehdit oluşturmasından endişe duyduğunu dile getirdi.
Siyonist Rejim'i meşrulaştırmamak konusunda İran'ın tavrını her zaman dile getirdiğini vurgulayan Emir Abdullahiyan, bölgenin geleceğinde Siyonist Rejim'in yerinin olmayacağını kaydetti.
Nükleer anlaşma müzakereleri
Hüseyin Emir Abdullahiyan, nükleer anlaşmanın canlandırılması ile ilgili Viyana görüşmelerine ilişkin, "Nükleer müzakerelerin detayları ve müzakere ekibi yakında açıklanacak. Müzakere konusunda kararlıyız ve yakında müzakere masasına geri döneceğiz. Fakat masada karşı tarafın niyetini test edeceğiz." diye konuştu.
Mehrnews
İSLAM ÜLKELERİ, 03 Ekim 2021 23:08
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı