Hişam Ebu Hevvaş'ın Sağlık Durumu Kritik Aşamada
KUDÜS, 31 Aralık 2021 07:57Filistin Sağlık Bakanlığı, 136 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Filistinli esir Hişam Ebu Hevvaş’ın sağlık durumunun çok kötü olduğunu ve her an hayatını kaybedebileceğini açıkladı.
Bakanlıktan bir heyetin esir Ebu Hevvaş’ı yattığı Assaf Harofeh Hastanesi’nde ziyaret ederek muayene ettiği bildirildi.
Filistin Sağlık Bakanlığı, muayene sonucu Ebu Hevvaş’ın bulanık görmeye başladığının ve konuşamadığının, adalelerinde erime meydana geldiğinin ve hareket edemediğinin, çevresinde olanları algılama gücünün azaldığının anlaşıldığını söyledi.
Ebu Hevvaş’ı hastanede ziyaret eden heyet, Filistinli esire yapılan son tıbbi tetkikleri görmek istediklerini ve 16 Aralık’ta yapılan tetkiklere göre vücudunda potasyum klorürün azaldığını ve karaciğer enzimlerinin yükseldiğini gördüklerini, o tarihten sonra da Ebu Hevvaş’a başka herhangi bir tetkik yapılmadığını belirtti.
Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal rejimine baskı yapıp esir Ebu Hevvaş’ın Filistin hastanelerinin birinde tedavi görmesini sağlamaları için uluslararası örgütlere mektup gönderdiğini açıkladı.
El-Halil’in güneyindeki Dura beldesi sakinlerinden 40 yaşındaki Hişam Ebu Hevvaş, idari hapis cezasını protesto için başladığı açlık grevi eylemini sürdürüyor.
İşgal yönetimi, sağlık durumunun kötüye gitmesi ve Assaf Harofeh Hastanesi’ne kaldırılması üzerine Pazar günü Ebu Hevvaş’ın idari hapis cezasını dondurdu ancak Filistinli esir serbest bırakılmayı talep ederek açlık grevine son vermeyi reddetti.
Evli ve beş çocuk babası olan Ebu Hevvaş’ın Ekim 2020’de gözaltına alındığı ve altı aylık hapis cezalarıyla esir tutulduğu, eski esirlerden olduğu ve işgal rejimi zindanlarında 52 ayı idari hapis olmak üzere yaklaşık sekiz yıl yattığı bildirildi.
Filistin Enformasyon Merkezi
KUDÜS, 31 Aralık 2021 07:57
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?