Nasrallah'tan Savaş Tehdidi (Video Simültane Tercüme)
HİZBULLAH, 14 Temmuz 2022 18:43Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bu akşam yaptığı konuşmada bölgedeki son gelişmeleri değerlendirdi.
Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bu akşam yaptığı konuşmada bölgedeki son gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.
Seyyid Hasan Nasrullah, ABD Başkanı Biden'in bölge ziyaretine değinerek, "Bu konuda birçok analiz ve spekülasyon yapıldı ve birçoğu bir Arap ya da Ortadoğu NATO'sunun kurulmasından söz etti. Bugünün Amerikası 2003 ve 2006'nın Amerikası değil. ABD, bugün tamamen farklı bir durumla karşı karşıya. Biden'ı bölgeye getirenin iki şey olduğuna inanıyorum, biri bölge ülkelerini daha fazla petrol ve gaz üretmeye ve ihraç etmeye ikna etmektir. İkincisi ise, İsrail'in güvenliğine bağlı kalmak ve onunla ilişkileri normalleştirmeye odaklanmaktır. Biden'den istenilmesi gereken Yemen'de ateşkesin uzatılması değil, savaşın sona ermesi ve bu ülkenin ablukasının tamamen kaldırılmasıdır" dedi.
Lübnan direniş cephesinin İsrail’e karşı 33 günlük savaşına dikkat çeken Nasrullah, "Doğrudan askeri harekat yoluyla bölgeye hakim olmak için bir Amerikan planı vardı. Direniş ve Lübnan'ın istikrarı ve 33 günlük savaşın hedeflerinin yenilgisi, yeni Ortadoğu planına ağır bir darbe indirdi" ifadesini kullandı.
Nasrullah, Siyonist Bakan Benny Gantz'ın Beyrut, Sayda ve Sur'a saldırı tehdidine tepki göstererek, "Gantz kendisi ve Siyonistlerle alay ettiğini biliyor ve İsrailliler bunun hiçbir değeri olmayan saçmalık olduğunun farkındadır. 2006 yılında düşman 33 gün köylerimizin giriş kapısının arkasında kaldı ve 3 gün boyunca Maroun El Ras'a girmeye çalıştı. Bugünkü direnişin imkanları eşi benzeri görülmemiş ve mücadele ruhu her zamankinden daha fazladır" ifadelerinde bulundu.
Seyyid Hasan Nasrullah, "Lübnan ABD'yi arabulucu olarak kabul etmiyoruz çünkü bu ülke İsrail'in yararına Lübnan'a baskı yapıyor. Mısır ve Ürdün arabuluculuk yapmaya hazır ama ABD'nin iznini bekliyorlar" diye kaydetti.
mehrnews
HİZBULLAH, 14 Temmuz 2022 18:43
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması