Rusya İle Siyonist İsrail Arasında Gerginlik Artıyor (Analiz)
SİYONİST REJİM, 30 Temmuz 2022 15:26Rusya'da Yahudi Ajansının kapatılması başta olmak üzere Ukrayna savaşı ile ilgili Tel Aviv'in girişimleri konusunda Rusya ile İsrail arasında artan gerginliklere rağmen Siyonist İsrail rejimi kendi yardımlarını Ukrayna'ya artırmıştır.
Siyonist rejim başbakanı Yair Lapid'in Rusya topraklarında Yahudi ajansının kapatılmasına misilleme sözü verirken, bu rejimin Ukrayna büyükelçisi Michel Bradski işgal edilmiş Filistin topraklarından Ukrayna'ya doğru gıda yardımların gönderilmesini duyurdu. Daha önce siyonist rejim savaş bakanlığı 14 Temmuz günü kasklar, güvenlik yelekler ve kimyasal maskeleri Ukrayna'ya gönderdi. Mayıs 2022'de ise İsrail ile Rusya arasında gerginliklerin tırmanmaya başladığı bir sırada, Tel Aviv, Kiev'e bu tür yardımlarda bulunmuştur.
Ukrayna savaşındaki yaklaşımlarından dolayı Rusya'dan İsrail'e giden uyarıların dikkate alınmaması nedeniyle, Moskova benzeri görülmemiş bir adımda Rusya'da bu rejimin önemli ajanslarından birini kapatıp siyonistlerin müdahaleci faaliyetlerinin devam ettiği takdirde diğer benzer kurumların da kapatılacakları yönünde uyarıda bulundu. Rusya Adalet bakanlığı yaklaşık 3 hafta önce bir karar uyarınca Moskova'da Yahudi Ajansının faaliyetlerinin askıya alınmasını duyurdu. Yahudi Ajansı 1929 yılında Dünya Siyonist Örgütü'nün bir parçası olarak İsrail'e göçü yaymak amacıyla kuruldu Siyonist rejim başbakanı Yair Lapid Moskova'da Yahudi Ajansının kapatılmasını iki taraf arasındaki ilişkileri kötü etkileyeceğine vurgu yaptı. Ayrıca Rusya'da diğer bir kaç Yahudi örgüt de uyarı mektup almıştır. Söz konusu bu uyarılar bu örgütlerin müdahaleci dış unsur olarak tanımlanmasından dolayı verilmiştir.
Görünen o ki Rusya, Siyonist rejimin dünyanın farklı bölgelerindeki istihbarat tedbirleri ve Ukrayna'daki savaşta bu rejimin Kiev'e karşı destekleyici pozisyonları konusunda Yahudi Ajansı ve diğer Siyonist bağlantılı kurumların faaliyetleri Rusya'nın güvenlik kaygılarına aykırı olduğu sonucuna varmıştır. Bu bağlamda, Yahudi Ajansı Rus vatandaşları hakkında bilgi toplamak ve Rus yasalarını ihlal etmekle suçlanıyor. Ajans, Rus vatandaşları hakkında casusluk yapmak ve onları işgal altındaki Filistin'e göç etmeye teşvik etmek ve Rusya'dan beyin göçü için çalışmakla suçlanıyor. Mahkemenin bu konuyu ele alacak ön duruşması 28 Temmuz'da yapılması planlandı. Lapid'den bir heyet, ajansın Rusya'daki faaliyetlerini sürdürmek amacıyla görüşmeler için Moskova'ya gitti. Ancak, Yahudi Ajansı'nın Rusya'daki faaliyetlerine yeniden başlaması pek olası değildir. Bu nedenle Moskova'daki Yahudi Ajansı çalışanları eşyalarını topluyor, görevlerini bölüyor ve yeni faaliyetlerini ve misyonlarını organize ediyor. Rusya meseleleri uzmanı Semir Eyyub, şöyle diyor: "Eğer Moskova, Yahudi Ajansı'nın Rusya'nın içişlerine karıştığına ve bu örgütün birçok beyin ve bilim adamını yurtdışına göç ettirme çabalarına dair belge ve kanıtlara sahip olmasaydı, bu kararı almazdı."
Rusya-Ukrayna savaşının başlangıcında İsrail tarafsız bir tavır almaya çalışsa da, bu savaşın devam etmesi ve Amerika'nın Rusya'ya karşı ve Ukrayna lehine somut önlemler alması yönündeki baskısı ile Tel Aviv giderek pratikte Ukrayna'yı desteklemeye ve Moskova ile muhalefete doğru yöneldi. Özellikle İsrail'in Ukrayna'ya askeri destek sağlama faaliyetleri Tel Aviv'in gerçek tutumunu ortaya çıkardı. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zaharova, Siyonistlerin Ukrayna'daki savaşta doğrudan varlığını eleştirerek "İsrail paralı askerleri Ukrayna'da Azak Alayı savaşçılarının yanında savaşıyor." dedi.
Ayrıca, onlarca Ukrayna doğumlu İsrailli, Rusya'ya karşı Ukrayna ordusuna yardım etmek için işgal altındaki Filistin'i terk etti ve bir İsrail ordusu yedek subay ekibi, Rusya'ya karşı savaşmak için Ukraynalı gönüllü vatandaşları eğitiyor. İlginç olan nokta ise Kremlin sözcüsü Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Yahudi Ajansı'nın kapatılmasıyla ilgili İsrail müzakere heyetiyle görüşmeyeceğini duyurmasıydı bu da Putin'in Tel Aviv'in Ukrayna'ya karşı korumacı eylemlerine öfkesini gösteriyor.
Anlaşılan Rusya'daki Yahudi Ajansı'nın kapatılması, Moskova ile Tel Aviv arasında artan gerilimde bir dönüm noktası olarak görülmeli. Aynı zamanda, Moskova'nın yasaları ihlal ettiği için Yahudi Ajansı'nı kapatma kararı, özellikle bu ajans Yahudilerin Rusya'dan işgal altındaki Filistin'e kitlesel göçünde kilit rol oynadığından, Siyonist rejime ağır bir darbe oldu.
parstoday
SİYONİST REJİM, 30 Temmuz 2022 15:26
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?