Hamas'tan İslam Ümmetine Mescid-i Aksa Çağrısı
HAMAS, 24 Eylul 2022 18:26İslami Direniş Hareketi (Hamas) liderlerinden Sami Ebu Zuhri, işgal rejiminin Kudüs kentini ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme girişimlerinin Yahudi bayram günlerinde zirveye çıkmasının beklendiğine dikkat çekti.
Ebu Zuhri, bugün (24 Eylül Cumartesi) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Kudüs’ü ve Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme politikasının Filistin halkına ve İslam ümmetine düşmanlığın tehlikeli bir şekilde tırmandırılması, İslam dinine ve kutsal mekanlarına saldırı anlamına geldiğini söyledi.
Filistin halkının işgalcilerin cinayetlerine karşı koymak için seferberlik halinde olduğunu bildiren Ebu Zuhri, İslam ümmetini de Mescid-i Aksa’nın korunması konusunda üzerine düşen görevi yerine getirmeye davet etti.
Ebu Zuhri, Filistin davasının benzeri görülmemiş tehlikeli meydan okumalarla karşı karşıya olduğuna ve Arap ülkelerinin işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmeye doğru koştuklarına dikkat çekti.
Mescid-i Aksa’nın İslam ümmetinin tümüne ait olduğunu belirten Ebu Zuhri, ümmetin üzerine düşen tarihi görevi ve dini sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini ifade etti.
Hamas lideri, Mescid-i Aksa’yı Yahudileştirme girişimlerinin bölgede patlamaya yol açabileceğini söyleyerek, işgal rejimine hesaplarını gözden geçirmesi uyarısında bulundu.
Yahudi yerleşimciler Pazar gününden itibaren üç gün boyunca Yahudi bayram günleri bahanesiyle Mescid-i Aksa’ya kalabalık gruplar halinde baskın düzenlemeye hazırlanırken, Filistinli önde gelen şahsiyetler de baskınlara karşı Mescid-i Aksa’da nöbet tutma çağrıları yapıyor.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 24 Eylul 2022 18:26
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması