Ziyad Ennehale'den Batı Şeria Direnişi İle İlgili Önemli Açıklama
İSLAMİ CİHAD, 11 Ekim 2022 17:06Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, bugün Batı Şeria'da gerçek ve eksiksiz bir silahlı intifadaya tanık olduğumuzu duyurdu.
Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad En-Nehale, Al-Mayadeen Kanalı ile yaptığı görüşmede, Batı Şeria'nın işgalcilere karşı gerçek ve ciddi bir ayaklanma ve intifada yaşadığını duyurdu.
Bu konuşmada, bugün Batı Şeria'ya dağılmış gruplar halindeki Filistinli gençlerin mücadelelerinin bir birlik ve beraberlik (direniş) örneğini ön plana çıkardığını da sözlerine ekledi.
En-Nehale, Filistin İslami Cihat hareketi ile el-Aksa Şehit Taburları arasında sınırsız bir işbirliği ve sinerjiye tanık oluyoruz, Özgürlük Tüneli operasyonuyla başlayan bu işbirliği Batı Şeria'daki direnişe geniş ufuklar açtı dedi.
"Batı Şeria'da olanlar Siyonist projeye karşı ayaklanmanın bir parçasıdır ve bu intifadayı genişletmek için elimizdeki her şeyi kullanıyoruz."
Ancak Fetih hareketinin geniş kesimleri bugün mücahidlere kollarını açarak eşlik ederken, özerk örgütler direnişe karşı tutumlarını değiştirmedi.
Filistin İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri, "bugün Batı Şeria'da tanık olduğumuz şeyin, gelişmesine yardımcı olmamız gereken silahlı bir intifada olduğunu" vurguladı.
İslami Cihat Hareketindeki kardeşlerimiz, Batı Şeria'daki direniş kabiliyetini ve kapasitesini 1948'in işgal edilen bölgelere yaymak ve genişletmek için geliştirdiğine dikkat çekti.
Sahnelerin birleştirilmesi operasyonundan sonra (Gazze'deki son 3 günlük savaş), Suriye Devlet Başkanı Beşar Esed ile görüştüm, direniş ve Filistin için onayını ve yaygın desteğini ondan hissettiğimi bildirdi.
Filistin İslami Cihat Genel Sekreteri de dolaylı olarak Hamas'ın Suriye'ye dönüşü için arabuluculuk yaptığını açıkladı ve bu toplantıda Şam ile Hamas hareketi arasındaki ilişkilerin geri dönüşü konusunun da gündeme geldiğini söyledi.
Tesnim
İSLAMİ CİHAD, 11 Ekim 2022 17:06
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?