Yahudi Ajansı Merkezi Ofisini Rusya'dan Azerbaycan'a Taşıdı (Analiz)
SİYONİST REJİM, 13 Ekim 2022 14:32Siyonist Rejim Yahudi Ajansı düşündürücü bir eylem çerçevesinde merkezi ofisini Rusya'dan Azerbaycan Cumhuriyeti'ne taşıdı. Bu hususta Azerbaycan Cumhuriyeti'nin AB nezdindeki eski büyükelçisi Arif Şahmarlı olarak bilinen Arif Memmedov açıklamada bulundu.
Bu, Moskova'daki Yahudi Ajansı ofisinin faaliyetinin ilk durduruluşu değil. Daha önce, 1996'da İsrail Yahudi Ajansı'nın Moskova'daki ofisi kapatılmıştı. Ancak Siyonist yetkililer, Rusya'nın İsrail için öneminin duyurulması ve medyada daha az yer bulan diğer nedenlerle bu ajansın Moskova'daki faaliyetini sürdürebilmişti.
Bu yıl Rus hükümetinin, ırkçı İsrail rejiminin Ukrayna'ya verdiği destek nedeniyle Yahudi Ajansı'nın Moskova'daki ofisini kapattırdığını söylemek gerek. Ukrayna'nın ABD liderliğindeki Batılı hükümetlerin kışkırtmasıyla başlayan savaşla birlikte, gaspçı İsrail rejimi ABD politikalarını takip ederek Ukrayna hükümetinden yana tavır aldı. Siyonist rejimin bu eylemi, bu ırkçı rejim ile Rusya arasındaki ilişkilerdeki gerilimi artırdı.
Yahudi Ajansı'nın ana görevi, gerçek Yahudilerin işgal altındaki Filistin topraklarına dönüşlerini sağlamak ve onlara yardımcı olmaktır. Dünya Yahudi toplumu ile ilgili meselelerle ilgilenen bu Siyonist örgüt, 1929'da kuruldu. Bu arada, "Ajansın" temsilciliği 1989'dan beri Sovyetler Birliği'nde ve merkezi de faaliyetlerini sürdürmektedir. Aslında, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden üç yıl önce, bu ajans faaliyetlerine Sovyet cumhuriyetlerinde başladı. Aynı zamanda, Yahudi Ajansının şubesi 1992'den beri Rusya'daki Yahudi göçmenleri işgal topraklarına götürmekle meşgul ve Moskova'da temsilcilik ofisinde faaliyetlerini devam ettirmişti.
Bununla birlikte, Haziran 1996'da Moskova'daki Yahudi Ajansı ofisinin açılmasından kısa bir süre sonra, Rusya Adalet Bakanlığı, yabancı sivil toplum kuruluşlarının tescil kurallarına uymama olarak adlandırdığı gerekçe ile bu şüpheli Siyonist örgütün faaliyetini askıya almıştı.
Rus yetkililer aynı dönemde şunları da duyurdular: "Moskova'daki Yahudi Ajansının şubeleri, Rusya yasalarına aykırı olarak ülkenin farklı bölgelerinde yayılmıştır. Ayrıca bu Siyonist örgütün tescil belgeleri dört yıl sonra hala eksik ve sorunlu."
Rusya Adalet Bakanı ayrıca şunları söyledi: "Yahudi Ajansından uluslararası tüzel kişiliğini Moskova hükümetine kanıtlamak için gerekli belgeleri sağlaması istendi".
Rusya'daki Yahudi Ajansı yetkililerinin bu davranışları, bu Siyonist teşkilatın, Rusya'daki yaklaşık otuz yıllık faaliyeti boyunca, bu ofisin Moskova hükümetine tescili için gerekli belgeleri sağlamadığını, aynı zamanda her zaman ve çeşitli şekillerde kural ihlali yaptığını göstermiştir. Siyonist kurumların kurulmasının temelleri ise Rusya'nın ulusal çıkarlarıyla çelişmekte olduğu da açıkça ortadadır.
Moskova'daki Yahudi Ajansının ofisinin faaliyetlerinin yeni dönem askıya alınması bu yılın Haziran ayından bu yana başladı. Yahudi Ajansının ofisinin Moskova'dan Bakü'ye taşınması ise, mevcut sorunlara ek olarak, gelecekte İlham Aliyev hükümetinin komşu ülkelerle yaşadığı sorunları ikiye katlayacaktır. Özellikle Yahudi Ajansı temelde "Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Müslüman halkı başta olmak üzere ev sahibi ülkelerin ulusal çıkarlarına aykırı faaliyetleri gündeme getirmiştir.
Aslında Rusya'da tescil için gerekli belgeleri otuz yıldır Moskova makamlarına teslim etmeye yanaşmayan bir örgütün İlham Aliyev hükümetine bu konuda en küçük belgeyi vermesi pek mümkün değil. Başka bir deyişle, Siyonist yetkililerin bakış açısına göre, "İlham Aliyev" hükümeti İsrail'den tescil belgeleri ve faaliyet izni almaya muktedir değildir.
Bu bağlamda, "İlham Aliyev" hükümetinin, ırkçı İsrail rejimiyle dostluk iddiasına rağmen, yakında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin sorunlarını çözmek için çok para ve zaman harcamak zorunda kalacağını şimdiden tahmin edebiliyoruz.
Azerbaycan cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile Siyonistler arasındaki dostluğun zararları ise çok uzak olmayan bir gelecekte ortaya çıkacaktır. Böylece bu dostluklar "Aliyev" ailesinin Bakü yönetiminden çekilmesine ve Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının yok edilmesine yol açabilir.
parstoday
SİYONİST REJİM, 13 Ekim 2022 14:32
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?