Siyonist General Gadi Eizenkot'tan Batı Şeria İtirafı
SİYONİST REJİM, 16 Ekim 2022 14:32İşgal ordusu eski genelkurmay başkanlarından Gadi Eizenkot, Batı Şeria’nın şu an 2005’deki El-Aksa İntifadası’ndan bu yana en tehlikeli durumda olduğunu söyledi.
Eizenkot, dün gece yaptığı açıklamada, Filistinlilerin eylemlerinin çoğunun bıçaklama ve otomobille çarpma eylemlerinden ateş açma eylemlerine dönüştüğüne dikkat çekti.
Solcu Meretz Partisi Genel Başkanı Zehava Gal-On da Batı Şeria’da Filistinlileri sistematik bir şekilde öldürme operasyonlarının her geçen gün arttığına dikkat çekerek işgal askerlerinin dizginlenmesi çağrısında bulundu.
İşgal rejimi Ordu Bakanı Benny Gantz ise Zehava Gal-On’un açıklaması üzerine yaptığı yorumda Batı Şeria’daki ateş açma emirlerinin güvenlik durumlarına göre genelkurmay başkanı ve ordu komutanları tarafından verildiğini öne sürdü ve Meretz Partisi Genel Başkanı’nı işgal ordusunun sükuneti yeniden sağlama çabalarına zarar vermekle suçladı.
Batı Şeria’nın genelinde ve özellikle de Nablus ve Cenin’de işgal güçleriyle Filistinliler arasında yaşanan çatışmalarda artış görülürken, işgal ordusu da Filistinlilerin eylemlerinin ardından gerçekleştirdiği operasyonlarını yoğunlaştırdı.
Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde yaşanan çatışmalarda ve gerçekleştirilen eylemlerde 8 Filistinli şehit olurken 2 işgal askeri öldü ve 32 işgalci de yaralandı.
Geçen hafta Batı Şeria’da 162 noktada işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler 40 ateş açma, 66 el yapımı patlayıcı ve molotof kokteyli atma eylemi gerçekleştirdi.
Filistin Enformasyon Merkezi
SİYONİST REJİM, 16 Ekim 2022 14:32
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?