Hamas'ın Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade'den Önemli Açıklama
HAMAS, 22 Kasım 2022 19:56İslami Direniş Hareketi (Hamas) Kudüs Sözcüsü Muhammed Hammade, Fadi Ebu Şuhaydim'in Kudüs'ün Silsile Kapısı civarında işgal güçlerine yönelik gerçekleştirdiği ateş açma eyleminin birinci yıl dönümü münasebetiyle yaptığı açıklamada Kudüs'ü koruma ve kutsal Mescidi Aksa'ya sahip çıkma konusundaki sözlerini yenilediklerini dile getirdi.
Hammade yaptığı açıklamada Ebu Şuhaydim'in gerçekleştirdiği kahramanca eylemin işgal rejiminin güvenlik güçlerinden bir gruba Kudüs'ün kalbinde ağır bir darbe indirdiğini ve bu eylemin işgal rejiminin Mescidi Aksa'yı kirletmesinin, onun mahremiyetine itibar etmemesinin, Müslümanların duygularını tahrik eden provokatif eylemlerini sürdürmesinin Filistin halkında oluşturduğu öfkenin bir yansıması ve patlaması olduğunu dile getirdi.
Hammade söz konusu eylemin, işgalcilerin Mescidi Aksa'ya ve oranın murabıtlarına yönelik saldırılarının zirveye tırmandığı, Mescidi Aksa'yı paylaştırma planlarını hayata geçirme çabalarının ayyuka çıktığı bir sırada gerçekleştirildiğine dikkat çekti.
Hamas mensuplarından olan Fadi Ebu Şuhaydim, 21 Kasım 2021 tarihinde Kudüs'teki Silsile Kapısı civarında gerçekleştirdiği feda eyleminde bir işgalciyi öldürüp, ikisi polis üçünü de yaraladıktan sonra şehit edilmişti.
İşgal güçleri olayın hemen ardından Ebu Şuhaydim'in kardeşi başta olmak üzere, onunla ilişkisinin bulunduğunu düşündüğü birçok Filistinliyi gözaltına almıştı.
İşgal zindanlarında bir süre tutulan eski esirlerden 42 yaşındaki Fadi Ebu Şuhaydim İslam şeriatı alanında yüksek lisans diploması almıştı ve Kudüs’teki Er-Reşidiyye Okulu’nda İslami eğitim öğretmeni olarak görev yapıyordu.
Filistin Enformasyon Merkezi
HAMAS, 22 Kasım 2022 19:56
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı