İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Türkiyeli Depremzedeler İçin Seferber Oldu (Video)
İSLAM ÜLKELERİ, 18 Şubat 2023 14:50Türkiye’de 6 Şubat’ta meydana gelen yıkıcı depremin ardından, İmam Hamenei’nin emri ile harekete geçen İran İslam Cumhuriyeti kurumları depremzedelerin yaralarını sarmak için yoğun çaba sarf ediyor.
İRİB muhabirinin bildirdiğine göre, Türkiye'nin güneyinde 14 milyon insan ağır kış şartlarında yaşamını sürdürmeye çalışıyor. İran Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Savunma Bakanlığı'nın yardım talebine olumlu cevap vererek depremzedelere kucak açtı. İslam İnkılabı Devrim Muhafızları Ordusu, binlerce kişilik ekibi ve tüm teçhizatıyla Adıyaman halkının yardımına koştu.
Bölgede yardım faaliyetlerini organize eden İranlı komutan şunları söyledi: "Biz buraya Büyük İran Halkının temsilcisi olarak geldik. General Hüseyin Selami'nin verdiği emirler doğrultusunda ilk etapta yaklaşık 100 tonluk yardım gönderildi. Her biri bir aileye uygun olacak şekilde 1500 ila 2 bin çadır kapasiteli çadır kent kuruldu. Yani şu an 2 bin aileye barınma imkanı sunulmuş oldu. İslami İran'ın misyonu budur, dünyanın neresinde olursa olsun bir Müslüman, bir insan zorluk çeker de dara düşerse kendisini sorumlu bilir. Bunu bir borç biliyoruz ve her ne kadar ihtiyaç olursa hizmet sunmaya hazırız. Herhangi bir sınır ya da kota belirlemedik."
İran İslam Cumhuriyeti Kızılay'ı, milyonlarca depremzedeye en kapsamlı yardımlarını ulaştırmaya devam ediyor.
Öte yandan İran İslam Cumhuriyeti kurumları, depremden zarar gören başta Halep olmak üzere Suriye’nin kuzey şehirlerinde de yaraları sarmak için canla başla çalışmaya devam ediyor.
İSLAM ÜLKELERİ, 18 Şubat 2023 14:50
Yorumlar (0)
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması