İmam Hamenei Hamas Heyetini Kabul Etti
İSLAM ÜLKELERİ, 21 Haziran 2023 19:56İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyeti kabul etti.
İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hamanei, Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye ve beraberindeki heyet ile bir araya geldi.
Ayetullah Hamanei bu görüşmede, Filistin meselesinin ileriye dönük hareketine işaret ederek, Filistinli gençlerin sorumluluk duygusunu ve onların bireysel ve toplu olarak mücadele sahnesine girişlerini çok önemli bir konu olarak nitelendirdi.
Filistin meselesinin İslam dünyasının ve İslam ümmetinin ana meselesi olduğunu vurgulayan Ayetullah Hamanei, "Filistin davası ne kadar ileliyorsa, İslam ümmetinin meseleleri de ilerleyecektir" dedi.
Seyyid Ali Hamenei, direniş grupları arasındaki birlik ve beraberlik konusuna vurgu yaparak, "Son Gazze savaşında, düşmanın direniş grupları arasında bölünmeler yaratmaya çalıştığını gördük. Ancak başarısız kaldı. Bu nedenle birlik ve beraberlik konusuna daha çok odaklanmalı ve bu doğru yola güçlü bir şekilde devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.
Ayetullah Hamanei Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerine değinerek, "Bu yıl Kudüs Günü'nde İslam ülkelerinin yanı sıra Avrupa ülkelerinde bile yürüyüşler düzenlendi ve Avrupa halkı Siyonist rejime karşı muhalefetini dile getirdi. Bu çok önemli bir konu ve güçlendirilmesi gerekiyor." ifadelerinde bulundu.
İran'ın Filistin meselesine desteğini açıklayan Devrim Lideri, "İmam Humeyni (ra) İslami hareketin en başından beri, Filistin'i destekledi ve İslam Cumhuriyeti'nin desteği taktiksel veya diplomasiye değil, İslami hukuka ve şeriata dayanıyor" dedi.
Ayetullah Hamanei, "Filistin toprakları tüm Müslümanlara aittır. Bu nedenle tüm Müslümanların onu özgürleştirmek için sahaya girmesi gerekiyor. Bu dini bir görevdir" diye kaydetti.
Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye Filistin'e verdiği desteklerinden dolayı İran'ı takdir ederek, Başta Batı Şeria olmak üzere işgal altındaki bölgelerdeki son gelişmeler hakkında bir rapor sundu.
Heniyye, "Gazze direnişin kalbidir ama bugün asıl savaş Batı Şeria'da sürüyor. Siyonist düşmanın aldığı tehlikeli kararlara rağmen, Filistinli gençlerin üstünlüğü nedeniyle bu rejimin Batı Şeria'da kötü ve daha kötü seçeneğinden başka seçeneği yok" dedi.
Heniyye direniş gruplarının Filistin topraklarından çekilmeyeceğini ve Kudüs'ün kurtuluşuna kadar mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.
mehrnews
İSLAM ÜLKELERİ, 21 Haziran 2023 19:56
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı