MUHİTTİN HAMDİ YILDIRIM: İSLAM BİRLİĞİNİ KURMAK BİR VECİBEDİR
İSLAM ÜLKELERİ, 16 Ağustos 2023 23:27Üçüncü İslam Birliği Kongresi, dünyanın dört bir yanından gelen âlimlerin katılımıyla İran’ın Urmiye kentinde gerçekleştirildi. Kongreye katılan Saadet Partisi YİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, İslam Birliği’ni kurmanın bir vecibe olduğuna dikkati çekerek, “Müslümanlar, küçük farklılıkları bir kenara bırakarak aralarındaki iş birliğini güçlendirmek için bütün güçleriyle çalışmalıdır” dedi.
3. İslam Birliği Kongresi, İran’ın Urmiye kentinde geniş katılımla gerçekleştirildi. Kongreye Azerbaycan, Gürcistan, Rusya, Kuzey Irak ve İran’dan temsileri ile Türkiye’den Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım katıldı. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen kongrede, Şii ve Sünni âlimler İslam kardeşliğinin güçlendirilmesi için yapılması gerekenler üzerinde fikir alışverişinde bulundu.
“Ortak Değerlere Ulaşmak İçin İslam İşbirliği” ana temasıyla düzenlenen kongrenin ana gündemi, Müslüman topluklar arasında bilimsel ve kültürel iş birliklerini güçlendirmek olarak açıklandı. “Savaş değil barış, terör değil diyalog, sömürü değil adalet, İslam ekolleri arasında baskı değil hoşgörü, tekfircilik değil vahdet” alt başlıklarıyla tebliğler sunuldu. Dinler tarihi, sosyoloji, tefsir, kelam, felsefe gibi çeşitli alanlardaki âlimlerin tebliğ sunduğu kongrede, küresel sömürüye karşı ortak direnişin imkânı üzerinde duruldu. Tekfirciliğin önlenmesi, Müslümanların yaşadığı bölgelerde ortaya çıkan şiddet hareketlerine karşı konulması, Siyonizm ve Haçlı emperyalizmle ortak mücadele alanlarında iş birliğine vurgu yapıldı.
“ERBAKAN, İSLAM BİRLİĞİ İDEALİNİ TEORİDEN PRATİĞE DÖNÜŞTÜRDÜ”
Kongre açılışında konuşan İran Takrib Kurumu Başkanı Dr. Hamdi Şehriyârî, İslam Birliği idealinin teoriden pratiğe dönüşmesini sağlayan bir rehber olarak Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı rahmetle yâd etti. Saadet Partisi YİK Üyesi Muhittin Hamdi Yıldırım, “İslam’da İttifak Esasları” başlıklı bir sunum gerçekleştirdi. Bu tür kongrelerin İslam Birliği’nin tesisindeki rolüne değinen Yıldırım, İhtilaf Adabı kitaplarının yerini İttifak Adabı kitaplarının alması gerektiğini vurguladı.
“MÜSLÜMANLAR, KÜÇÜK FARKLIKLARINI BIRAKMALI”
Müslümanlar arasındaki tarihte kalmış problemlerin gündeme getirilmemesi gerektiğini belirten Yıldırım, İslam Birliği’ni kurmanın bir vecibe olduğuna ve merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın bu tür kongreleri ve konferansları önemsediğine işaret etti. Türkiyeli Müslümanlar olarak aynı çizgide yürüdüklerini belirten Yıldırım, Siyonizm’in Müslümanlar arasında iç çatışma istediğini ve bundan dolayı Müslümanların bir arada yaşayabilmenin yollarını araması gerektiğini dile getirerek, şunları kaydetti: "Müslümanlar, küçük farklılıkları bir kenara bırakarak aralarındaki iş birliğini güçlendirmek için bütün güçleriyle çalışmalıdır”
milli gazete
İSLAM ÜLKELERİ, 16 Ağustos 2023 23:27
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı