Filistinli İslam Aliminin Çarpıcı Erbain Konuşması (Video)
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Eylul 2023 16:24Necef-Kerbela yolu üzerindeki Nidau’l Aksa Erbain çadırından İslam Ümmetine İmam Hüseyin ve Filistin Çağrısı…
Filistinli İslam Alimi: “Hüseyin (a.s), evlatlarını, kadın ve adamlarını ölüme yolladı fakat teslim olmadı. Bugün biz de tüm Müslümanların Hüseyin (a.s) gibi olmasını istiyoruz. Tüm Müslümanların tıpkı Hüseyin (a.s) gibi teslim olmayıp Filistin için harekete geçmelerini istiyoruz.
Filistin hak davadır. Dünyadaki iki milyarlık İslam ümmeti de Filistin davasının hak dava olduğunu biliyor. Fakat hak olduğunu bildiğiniz halde bu hak davayı neden desteklemiyorsunuz?!
Hüseyin (a.s)’ın Erbain anmaları dolayısıyla ziyaretçilerin sayıları takriben yirmi milyona ulaştı. Biz bu yirmi milyon kişinin ziyaretini Filistin’e destek olarak algılıyoruz. Peki bunu nasıl Filistin’e verilmiş bir destek olarak algılıyoruz? Şöyle ki Hüseyin (a.s) zulme uğradı ve kendisine yardım edecek kimse bulamadı.
Bu durumda üç şey ortaya çıktı: Beyaz, siyah ve gri (yani birbirlerine zıt iki cephe ve bu iki cephe arasında tarafını tam olarak seçememiş ya da ikisi arasında gelgitlerde kalan). Gri olan iki karşıt grup arasında gelgitlerde olandır. Dolayısıyla griyle temsil edilen grup tövbe edip Allah’a dönmelidir ki Kudüs’e destek olalım. Çünkü Kudüs’ün çok sayıda Müslüman’ın desteğine ihtiyacı vardır ve destekçisi yoktur.
Filistin’de her gün, çocuk, kadın, genç, yaşlı öldürülüyor. Evleri başlarına yıkılıyor. Filistin’de her gün zulüm yaşanıyor. Tıpkı Hüseyin’in yaşadığı dönemde zulme uğradığı gibi bir zulüm. O zulüm tekrar ediyor.
Bize bu güzel topluluğun, Hüseyin’in taraftarları, dostları, yaranları olan bu topluluğun mesajını iletmek düşer. Biz burada Aksa için, Aksa’nın zaferi için Filistin davası ve onun halihazırdaki durumunu apaçık bir şekilde göstermeye çalışıyoruz. Böylelikle Filistin davası Müslümanların önceliği haline gelsin.
Bu yüzden Hüseyin’in yanından ve toplulukların bulunduğu tüm mekanlardan bu davayı müdafaa etmemiz lazım. Öyle bir mücadele vermemiz lazım ki, (Hüseyin’i ziyarete gelen) tüm Müslümanlar kendilerini sadece Hüseyin’i ziyaret eden değil aynı zamanda Filistin’de cihad eden olarak bulsun.
Yine diyoruz ki, Müslümanların namaz kıblesi Mekke’dir. Müslümanlar’ın cihad kıblesi ise Beyt’ül-Makdis (Kudüs) dür. Mücahitler nerede? Mücahitler yok. Biz Filistin için cihat edecek mücahitlere ihtiyaç duyuyoruz.
Yine üçüncü bir kıbleden de söz etmek gerekir. Üçüncü kıble ise Hüseyin’in (a.s) kıblesidir ki, bu da özgürlerin kıblesidir. Bu öyle bir kıbledir ki, Hüseyin’le birlikte az sayıda olmalarına rağmen teslim olmayıp zilleti reddedenlerin kıblesidir..!”
kudusanaliz.com
İSLAM ÜLKELERİ, 19 Eylul 2023 16:24
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?