Tümgeneral Muhammed Bakıri: Filistin Kademeli Ölüm Yerine Ayağa Kalkıp Hakkını Almaya Karar Verdi
İSLAM ÜLKELERİ, 30 Ekim 2023 21:35Genelkurmay Başkanı, Filistinli savaşçıların İsrail'in kara saldırısına hazır olduklarını ifade ederek, Gazze'nin aynı kuzey kesiminde bu savaşçıların raporuna göre 400 km'den fazla tünel inşa ettikleri ve bazen bu tünellerden araba ve motosikletlerin geçtiği belirtiliyor.
Silahlı Kuvvetler Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Muhammed Bakıri, Pazartesi sabahı Ulusal Sivil Savunma Konferansı'nda yaptığı konuşmada, "Bu konferansın Siyonist rejimin Gazze'de işlediği suçlarla, Filistin'in İslam dünyasının en önemli meselesi olduğunu ve bu zirveden asla ayrılmaması gerektiğini gösteren olaylarla aynı dönemde düzenleneceğini" belirtti.
Filistin milletinin 75 yıl önce düşmanlarının terör saldırısında topraklarını kaybettiğini ve 70 yıldır mücadele ettiğini sözlerine ekledi.
Genelkurmay Başkanı, bu operasyonu Filistin dışına atfetmenin bu başarısızlığı örtbas etmek olduğunu vurguladı.
Bakıri, şöyle devam etti: "Mazlum bir millet, böylesine değerli bir operasyonu, yeteneğiyle, çoğunluğu kendi üretimi olan silahlarla, sıkı kontroller altında, kusursuz bir operasyonla gerçekleştirebilmiştir."
Genelkurmay Başkanı şunları söyledi: "Siyonistlerin o çelik ordusu ve o eşsiz güvenliği, gücü ve şoku 7 Ekim'de çöktü ve gasp edilen Filistin topraklarının göçmenlere yer olmadığını ve altyapısının geliştirildiğini gösterdi ve İsrail bölgedeki popüler olmayan hükümetlere destek olmayacak, bu sahte hükümetin bırakın diğer hükümetlerin desteği olmayı, kendini ayakta tutacak gücü bile yok."
Bakıri, "Siyonistler bu yenilgiye suçla karşılık veriyor. Hava bombardımanı, Filistinli savaşçıların güç ve güvenilirlikle dolu, istihbarat ve operasyon yeteneklerinin derinliğini gösteren operasyonunun aksine, askeri değeri olmayan bir operasyondur." açıklamada bulundu.
Savaşçılara karşı koyamayanların sonunda insanları öldüreceğini, bu bombardımanın bir yıl daha devam etmesi halinde Siyonistlerin bu alanda kaybedenler olacağını belirtti.
Bakıri, "7 Ekim olayından bir veya iki gün sonra Siyonistler kara kuvvetlerinin çoğunu Gazze Şeridi çevresinde topladı ve bu toprakların etrafına 1500 tank ve personel taşıyıcıyla 5 zırhlı tümen konuşlandırdılar, sürekli 'Ülkenin her yerine saldıracağız' diyorlar. Ama neden yapmıyorlar? Çünkü askeri uzmanların hepsi bu operasyonun sizin için bir yenilgiye daha işaret edeceğini söylüyorlar; Filistinli savaşçılar İsrail'e karadan saldırmaya hazır ve son birkaç gecede bu yenilginin tezahürlerini gördük. İnternete bağlanır bağlanmaz ise yakılan tankların, Siyonist askerlerin öldürülüp esir alındığının görüntülerini görüyoruz." söyledi.
Ayrıca, "İslam ülkelerinde ve Avrupa'da sergilenen hareketlerin tarihi bir kaydı yok, mazlumları savunmak için böyle bir kalabalık asla sokaklara çıkmamıştır. Filistinli savaşçılar taş ve yumruklarla başlattıkları mücadeleyi bugün roketler ve tanksavar silahlarla sürdürüyor." diye ifade etti.
Genelkurmay Başkanı, "Gazze halkına yardım etmenin hiçbir yolu yok. Bu tünellerde savaşçılar savunma sanayilerini hazırlıyor ve yönetiyorlar. Savaşlarda belirleyici olan iradeli ve güçlü insanlardır ve İsrail'de böyle insanlar yoktur." dedi.
"Filistin kademeli ölüm yerine ayağa kalkıp hakkını almaya karar verdi. İslam Cumhuriyeti'nin teklifi dünyada öne sürülen tek adil tekliftir; Tüm Filistinlilerin kendi geleceklerine karar verecekleri bir referandumdur, başka yolu yoktur ve bu fondan çıkacak sonuç mutlaka herkes tarafından kabul edilecektir." söyledi.
Bakıri, "Sevgili Filistinli savaşçıların direnişinin nedenlerinden biri de sivil savunmaya gösterilen özendir. Gazze'nin aynı kuzey kesiminde bu savaşçıların raporuna göre 400 km'den fazla tünel inşa edilmiş ve bu tünellerden bazen arabalar ve motosikletler geçiyor. Tünellerin bir ucu tel örgülerin ve Siyonist güçlerin arkasında, diğer ucu ise Gazze Şeridi'ndedir.
Siyonistler hem sahayı hem de dünya kamuoyunu kaybetmişlerdir, eğer akılcı davranırlarsa bir an önce ateşkesi kabul etmeli ve müzakereler yoluyla biraz zaman kazanmalıdırlar." ifadesini kullandı.
tesnim
İSLAM ÜLKELERİ, 30 Ekim 2023 21:35
Yorumlar (0)
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi