Hizbullah'tan Kritik Açıklama
HİZBULLAH, 08 Ocak 2024 13:52Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı, bugün Güney Lübnan'da yaşanan çatışmaların Gazze'ye karşı yürütülen savaşın sonucu olduğunu, Siyonist rejimin Gazze'ye yönelik saldırganlığı durdurulana kadar güney cephesinde silahların susmayacağı konusunda tartışmaya yer olmadığını belirtti.
Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Batılı arabulucuların savaşın yayılmasını önleme yönündeki tekrarlanan taleplerine ve aslında bu temsilcilerin direnişin Lübnan'ın güneyindeki Siyonist rejimin saldırganlığına yanıt vermesini engelleme çabalarına şu yanıtı verdi: "Lübnan cephesi tepkisel ve savunmacı bir cephedir ve savunma cephesinde savaşı durdurmanın konuşulacak yeri yoktur. Güney Lübnan'da tanık olduğumuz savaş aslında düşmanın Gazze'ye yönelik savaşının ve saldırganlığının sonucudur."
Gazze'ye Yönelik Saldırılar Sona Erene Kadar Güney Lübnan'daki Çatışmanın Durdurulması Söz Konusu Değil
Güney Lübnan'daki çatışmayı durdurmak ve Hizbullah'ın işgalcilerin mevzilerine yönelik operasyonlarını durdurmak isteyenlere Hizbullah yetkilisi şöyle seslendi: "Gazze'ye karşı savaş dursun ki Güney Lübnan'daki savaş da dursun, savaşın ortasında bu tartışmalara vaktimiz yok."
Şeyh Naim Kasım, "Pek çok heyet bize gelerek 'istikrar' sağlamak istedi. Biz de Hizbullah'ın da istikrar istediğini vurgulamaya devam ediyoruz. Ancak bu istikrar ilk etapta İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırganlığını durdurmasıyla sağlanacaktır." açıklamasında bulundu.
Öte yandan Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Gavuk da bir açıklamada bulunarak şöyle dedi: "Bugün Filistin halkı bazı Arap ülkelerinden o kadar hayal kırıklığına uğramış durumda ki, uzlaşmacı ülkelerin kendilerine destek vermesini istemiyor, daha ziyade adı geçen ülkelerin en azından İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırısında bu rejime yardım etmemesini istiyor. Sorumuz şu: Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmaları için Amerika ve Siyonist rejime baskı yapmak isteyen Arap yöneticiler neyi bekliyor? Bu ülkeler İsrail'in masum Filistin halkına yönelik saldırılarını durdurabilirler ve bunun için Filistinlilere silah göndermeye veya ordularını seferber etmeye gerek yoktur. Aksine, yalnızca işgalcilerle bağlarını kesmeleri gerekiyor."
Gazze'ye Destek İçin Direniş Cephesi Birleşti
Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nebil Gavuk, "Herkes, Gazze'ye yönelik saldırıyı başlatmaya ve sürdürmeye karar verenin Amerika olduğunu, Gazze'ye yönelik saldırıyı durdurmaya veya sürdürmeye karar verenin de Amerika olduğunu biliyor. Ancak bugün bölgedeki en önemli stratejik gelişme, ilk kez "direniş cephesinin birliği" formülünün hayata geçirildiğine tanık oluyoruz ve tüm direniş cephelerinin Gazze'ye destek için birleştiğini ve entegre bir şekilde çalıştığını görüyoruz." diye belirtti.
Rasthaber
HİZBULLAH, 08 Ocak 2024 13:52
Yorumlar (0)
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı
Hizbullah'a 'Ya Teslim Ol Ya Da Cehenneme Hazır Ol' Tehdidi
UNRWA'dan Çarpıcı Batı Şeria Raporu
Dr. Munir El Berş'ten Önemli Açıklama
Direniş Gruplarından Hizbullah'a Tebrik ve Taziye Mesajı
Siyonist Rejim Radyosundan Hamas İtirafı
Hamas'tan Arabulucu Ülkelere Çağrı
Hazım Kasım'dan Garantör Devletlere Çağrı
Filistinli Esirler Zor Durumda
Hamas'tan BM'nin Kararına İtiraz
Mavi Marmara Gazisi Tunç: Kürecik Nato Radarı Kapatılsın
Kürecik Nato Radarının Kapatılmasını Talep Etmek İçin Malatya'da Buluşuyoruz
UNRWA'dan Gazze Açıklaması
UNICEF Sözcüsü Selim Üveys'ten Gazze Açıklaması
Sudan'da Neler Oluyor?
Adnan Ebu Hasene'den Gazze Açıklaması
Siyonist Ordu Dün Gece Gazze'ye Saldırdı
Batı Şeria'da 3 Filistinli Genç Şehit Oldu
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Filistinli Gruplardan Ortak Anlayış
Siyonist İsrail İle Hizbullah Arasında Yeni Bir Çatışma Yakın Mı?
İşgalci İsrail Uluslararası Basını Gazze'ye Sokmuyor
Ensarullah Liderinden Siyonist İsrail'e Uyarı
Gazze'de Soykırım Devam Ediyor
Ayetullah Hameney'den Önemli Açıklamalar
Aksa Tufanı'nın Geleceği Üzerine (1. Bölüm)
Moşe Ya'alon Netanyahu'yu Eleştirdi
El Husi'den Kritik Açıklamalar
Şehit Yahya Sinvar'ı Özlemle ve Rahmetle Anıyoruz
Kassam Tugayları'ndan Gölge Birliği'ne Teşekkür
Kemal Kemahlı Yazdı: İran Aksa Tufanı'na Karşı mıydı?
Hamas'tan Yeni Açıklama
Hamas Silah Bırakacak Mı?