Terörist İsrail Lübnan'a Saldırmak İstiyor
SİYONİST REJİM, 23 Ocak 2024 19:58İsrailli üst düzey komutanların, Lübnan'da Hizbullah'la ‘denklemi değiştirecek’ daha saldırgan operasyon planları yaptığı bildirildi.
İsrail’in Yediot Ahronot gazetesi Hizbullah saldırıları nedeniyle Lübnan sınırındaki yerleşimcilerin bulundukları bölgeden kaçmak zorunda kaldığını hatırlatarak, üst düzey Hamas ve Hizbullah yetkililerine yönelik suikastların kuzeydeki gerçeği değiştiremediğini yazdı.
İsrail’in aslında kendi sınırları içinde bir güvenlik bölgesi oluşturarak yerleşimcileri terk ettiğini öne süren gazete, “Görünen o ki hükümet, kuzeyindeki toplulukları ve tarlaları kurtarmak için Lübnan'la savaşın ağır bedelini ödemeye isteksiz” yorumunu yaptı.
Habere göre bazı üst düzey İsrailli komutanlar savaşın genişlemesinin yolunu açmak için rejimin tek taraflı ateşkes ilan etmeyi içeren yeni bir strateji denemesini talep ediyor.
İsrailli komutanlar, “İsrail ordusunun, 48 saati kapsayacak bir ateşkes sunmasını ve bu süre içerisinde kuzeydeki yerleşimlere, özellikle de sivil bir hedefe isabet eden bir sonraki füze, roket ya da bombanın, güney Lübnan'ı kasıp kavuracak büyük bir tepkiye yol açacağı uyarısında bulunmasını” öneriyor.
Haberde tek taraflı ateşkes ilan ederek Hizbullah'a sınır boyunca sessizlik şansı sunmanın, İsrail'in "savaşı uzatmaya istekli" görünmesini önleyeceği ve "nihai olarak kuzeye güvenliği geri getirecek daha geniş bir eylem için meşruiyet" yaratacağı öne sürüldü.
Gazeteye konuşan İsrailli bir komutan, “Neden Rıdvan kuvvetinin saldırmasını bekliyoruz? Çatışmayı Hizbullah başlattı, güçlerimizden korkan da o olmalı. Bu denklem değişmeli” dedi.
Gazete, önerilen planın Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yoav Gallant tarafından onaylanması gerektiğini bildirdi.
YDH
SİYONİST REJİM, 23 Ocak 2024 19:58
Yorumlar (0)
Irak İslami Direnişi: 13 Amerikalıyı Öldürdük
Siyonist Medya: Hizbullah Gücünü Koruyor
Siyonist İsrail Mescid-i Aksa'yı 10 Gündür Kapalı Tutuyor
Şeyh Mahir Hammud'tan Önemli Açıklamalar
İmam Hamaney Şehit Oldu
Gazze'ye Dijital Para Tuzağı
Siyonist Asker Nimrod Cohen Nasıl Esir Düştüğünü Anlattı
El Husi: Epstein Skandalı Siyonizmin Gerçek Yüzünü Gösterdi
Usame Hamdan'dan Önemli Açıklamalar
Ali Laricani Hamas Heyeti İle Görüştü
Amerika'nın Ankara Büyükelçiliği Önünde Basın Açıklaması Düzenlenecek
Nato'ya ve Üslerine Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
Dr. Muhammed Ebu Selmiye: Gazze'deki Hastaların Çıkışına İzin Verilmiyor
Amerika İstanbul'da Lanetlendi
Hamas Sözcüsü Hazım Kasım'dan Önemli Açıklama
Francesca Albanese'den Önemli Çağrı
Gazzeli Yüzlerce Esir Ölümle Burun Buruna
Ayetullah Hamaney: Son Fitne Amerika Kaynaklıydı
Irakçi: İran Saldırıya Cevap Vermeye Hazır
İşgalci İsrail Lübnan'a Hava Saldırısı Düzenledi
Basim Naim'den Önemli Açıklamalar
Siyonist Güçler Yahya Ayyaş'ın Eşini Esir Aldı
Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Hamas Heyetinin Irak Ziyareti Bitti
Hamas Yetkilisi Gazi Hamad: İsrail Ateşkesi Defalarca İhlal Etti
Nasır Ebu Şerif: ABD'de Filistin'e Destek Arttı
Halil El Hayye'den Önemli Açıklamalar
Avustralya'da Siyonistlerin Toplantısına Baskın Düzenlendi: 12 Ölü
Gazze'de İnsani Kriz Büyüyor
Kudüs Tugaylarından Önemli Açıklama
Hizbullah Yetkilisi İstanbul'da Konuştu
Halil El Hayye'den Kritik Açıklamalar
Siyonist israil Gazze'ye Saldırdı: 5 Şehit
Nato'ya Hayır Demek İçin Cuma Günü Malatya'dayız
İnsan Hakları Örgütlerinden Gazze Raporu
UNRWA: Gazze'de İnsani Kriz Ağırlaştı
Dr. Ahmed El Ferra'dan Gazzeli Çocuklar İçin Uyarı
Şeyh Naim Kasım'dan Önemli Açıklamalar
Siyonist İsrail Ordusu Beyt Cin Beldesine Saldırdı